Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Onderzoek naar mogelijkheden brede school Damwâld

DAMWÂLD – Het college van de gemeente Dantumadiel gaat de mogelijkheden voor een brede school in Damwâld onderzoeken. De drie huidige basisscholen komen dan mogelijk onder één dak in een nieuw schoolgebouw.

Basisschool De Fontein dateert van oorsprong uit het jaar 1926 en is daarmee het oudste schoolgebouw van Dantumadiel. Er is een paar keer de nodige aanbouw gerealiseerd vanwege een uitbreiding van het leerlingenaantal. Het schoolbestuur van PCBO wil haar twee basisscholen, CBS De Bron en CBS de Fontein, in Damwâld laten fuseren en heeft de wens uitgesproken om beide scholen op één locatie onder te brengen. Dit zou betekenen dat er wedereom een aanbouw moet komen. Ook openbare basisschool Dr. J. Botkeskoalle is toe aan nieuwbouw.

De schoolbesturen zijn blij met de keuze om nieuwbouw van een brede school te onderzoeken omdat de huidige schoolgebouwen weinig mogelijkheden bieden om vernieuwingen in het onderwijs vorm te geven. Ook willen de scholen meer samenwerken met voorzieningen voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button