HoofdnieuwsRegionaal

Onderzoek naar toekomstgerichte Kruidhof Buitenpost

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen laat onderzoek doen naar de ontwikkelingsmogelijkheden voor Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost. De Kruidhof is in een optimale positie om zich verder te kunnen ontwikkelen en maakt deel uit van het plan rondom de ontwikkeling van het stationsgebied in Buitenpost. Het onderzoek richt zich op de mogelijkheden en kansen voor De Kruidhof waarbij het meer op afstand brengen van De Kruidhof ten opzichte van de gemeente tot de mogelijkheden behoort. De gemeente vindt het van belang dat het bieden van een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daarbij onverminderd mogelijk blijft.

 

In de afgelopen jaren is op De Kruidhof een educatieve speeltuin aangelegd en is besloten het tuincafé niet meer in eigen beheer te runnen. De gemeentelijke bijdrage is mede door deze keuzes in de afgelopen jaren aanzienlijk verminderd. De Kruidhof is in een optimale positie om zich toekomstgericht verder te kunnen ontwikkelen. De recreatieve en museale bedrijfsvoering vraagt in een nieuwe tijd, om een nieuwe visie. Voor de ontwikkeling van deze visie wordt nu externe ondersteuning ingezet. De Kruidhof heeft als gemeentelijk museum altijd een belangrijke maatschappelijke functie gehad en het behouden van deze functie is één van de speerpunten in het onderzoek. Ook het onderzoeken van een te realiseren bezoekerscentrum van De Noardlike Fryske Wâlden is onderdeel van het onderzoek.

 

In oktober 2013 besluit de Raad over de uitkomsten van het onderzoek. Het project biedt mogelijkheden om met De Kruidhof de regio Noordoost Friesland als toeristisch gebied verder te versterken.

De ontwikkeling naar een toekomstbestendige Kruidhof is een deelproject van de Agenda Netwerk Noordoost. Vanuit de Agenda Netwerk Noordoost werkt de regio samen met de provincie aan concrete projecten die een bijdrage leveren aan een gezonde sociaaleconomische toekomst voor Noordoost Fryslân.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button