HoofdnieuwsRegionaal

Ontbrekende schakel in fietspadennetwerk Achtkarspelen opgelost

HARKEMA – Woensdag 3 juli heeft wethouder Jan Lammers van Achtkarspelen het fietspad langs de Feartswâl in Harkema officieel in gebruik genomen. “Een goed netwerk van recreatieve fietspaden is van groot belang voor Achtkarspelen. Fietsen is de manier om te genieten van ons unieke landschap. Met het realiseren van de fietsbrug hebben we weer een ontbrekende schakel opgelost in ons fietspadennetwerk.”

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan het opwaarderen van het fietspad langs de Fearstwâl in Harkema. Het voormalige schelpenpad is verbreed en vervangen door beton. Daarnaast is er een fietsbrug gerealiseerd over de Feansterfeart. Door het plaatsen van deze brug sluit het tracé van het fietspad Feartswâl rechtreeks aan op het veel, door recreanten en schooljeugd, gebruikte fietspad It Langpaed. Dit was nog een ontbrekende schakel in het fietspadennetwerk. Ook is er duurzame verlichting aangebracht die werkt op zonne-energie.

Haarsma Infra & Milieu b.v. uit Tjerkwerd heeft het project gerealiseerd. De financiering van het project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Fryslân.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button