Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Onthulling buurtschapborden rond Kollum

KOLLUM – Op woensdag 18 december 2013, ’s middags tussen drie en vier uur, onthullen burgemeester Bearn Bilker en wethouder Jelle Boerema de buurtschapborden ‘Kollumer Aldsyl’ (15.00 uur), ‘Ter Lune’ (15.20 uur) en ‘Leechlân’ (15.45 uur). Een buurtschapbord wordt toegekend aan gebieden die landschappelijk waardevol zijn.

Een gemeente kan een gebied met een landschappelijke waarde een buurtschapbord toekennen. De gemeente Kollumerland c.a. hecht hier waarde aan. Op 23 januari 2005 heeft de raad van onze gemeente namen van buurtschappen vastgesteld.

De buurtschappen maken deel uit van dorpen. Ze hebben dus niet de status van dorp gekregen en de namen zullen evenmin deel uitmaken van adressen. De raad vindt het wel belangrijk dat de namen, die vaak al heel lang bestaan, niet verloren gaan. Daarom worden langs de openbare wegen borden geplaatst om aan te geven waar welk buurtschap ligt.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van de buurtschapborden ‘Kollumer Aldsyl’, ‘Ter Lune’ en ‘Leechlân’.

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button