Sport

Onverzettelijk ‘t Fean ‘58 in slotfase onderuit

SURHUISTERVEEN – De complimenten waren zoals vaker dit seizoen voor de blauwhemden. Tegen één van de kampioenskandidaten, Blauw Wit ‘34, speelde de thuisclub een puike partij. Na de rode kaart voor aanvoerder Jens Hamstra van de thuisclub leken de mannen van coach Minno van der Werff stand te houden totdat invaller Daanish Jaikaran in de slotfase een fout in de Feanster defensie afstrafte.

 Glunderend genoot Daanish Jaikaran na afloop van een welverdiende snack. “Dat smaakt naar meer.” Wellicht gaat dit ook gelden na zijn winnende treffer vandaag tegen de sterk spelende Feansters. “Mijn eerste competitietreffer, mooi toch.”

Bij de blauwhemden was iedereen doordrongen van het feit dat er punten moesten komen. Dat gold twee weken eerder ook al tegen Gorecht, maar ook toen gingen de punten mee naar de gasten. Net als toen beëindigden de Feansters de wedstrijd met tien man. Aanvoerder Jens Hamstra was ditmaal het slachtoffer en mocht na twee keer geel de douches opzoeken. In de gelijk opgaande wedstrijd toonden de blauwhemden lef en creëerden zich ook de beste kansen. De grootste was voor Bard Pultrum die te gehaast de geweldige kans naast het vijandige doel deponeerde. Dezelfde Pultrum had pech dat even later zijn inzet op de kruising belandde. Hierna kwam er meer gif in de wedstrijd wat de amusementswaarde alleen maar verhoogde. De jeugdige scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen bleef knap de baas over de met veel inzet strijdende teams. De fans van de Leeuwarders liepen niet over van enthousiasme over het spel van hun favorieten maar loofden de inzet van de thuisclub. “Die lui geven 200 procent, knap hoor.”

Tien minuten voor het eindsignaal dan een cruciale fout in de tot dusver solide defensie van de blauwhemden. Daanish Jaikaran profiteerde. De 0-1 voorsprong zorgde uiteraard voor feestvreugde bij de gasten. Door de overige resultaten bovenin de ranglijst doen de Leeuwarders weer volop mee in de race om de titel.

Minno van der Werff: “Wat doen wij onszelf vandaag weer tekort. Zo jammer, de beste kansen waren voor ons. Dan geef je het zelf weg, zo gaat het het hele seizoen al.” Omdat de concurrenten wel punten vergaarden wordt het steeds lastiger voor ‘t Fean ‘58 om tenminste rechtstreekse degradatie te ontlopen.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button