EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Oogstdag & Fruitshow bij botanische tuin De Kruidhof

BUITENPOST – Zaterdag 11 oktober 2014 organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost haar traditionele en altijd drukbezochte Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag van het seizoen is er van alles te doen.

Zo is er weer de jaarlijkse Fruitshow van bijzondere oude fruitrassen en een markt met proeverijen, streek- en biologische producten in de Kloostertuin en de kas. Voor kinderen en volwassenen zijn er verschillende workshops en rondleidingen rondom fruit, kruiden en tuinmateriaal.

Bijzondere rondleidingen en proeverij van likeuren
Zo is er een proeverij van huisgemaakte kruidenlikeuren en kruidenbitter. Op verschillende tijdstippen kunt u voor € 1,00 p.p. deelnemen aan een interessante rondleiding door de tuinen die de focus legt op de kruiden die worden gebruikt voor het maken van de likeuren. Daarna kunt u zelf de likeuren proeven en krijgt u recepten mee naar huis.

Fruitshow en rondleiding langs oude fruitrassen
Ook dit jaar presenteert De Kruidhof zo’n tachtig soorten appels en peren van voornamelijk oude rassen uit eigen Fruithof. Pomologen van Fruit yn Fryslân kunnen u op deze dag van alles vertellen over fruit en uw eigen appel- of perenboom determineren, als u een aantal vruchten en wat blad aan een takje meeneemt. Ook over ziektes en de verzorging van fruitbomen kunt u informatie krijgen. Om 11.00 uur bieden zij een gratis rondleiding aan langs de prachtige fruitbomen in de Fruithof van De Kruidhof.

Frytsjam uit Twijzel is er met een grote sappers. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding sap laten persen van zelf meegebrachte appels.

Najaarsmarkt
In de Kloostertuin en in de kas is een najaarsmarkt met onder andere verschillende jams, sappen, natuurlijke verzorgingsproducten, diverse geitenkazen, kruidenthee,  zepen en nog veel meer. Ook de Lionsclub is er met een stand waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Verder is er een proeverij van pompoensoepen in verschillende varianten. Ook de opbrengst hiervan gaat naar een goed doel.

Activiteiten

Tussen 10.30 en 16.00 uur kunnen kinderen in de kas een mooie lampion snijden uit een pompoen onder begeleiding van bijvoorbeeld een ouder. De kosten zijn € 4,00 per kind. Verder kunnen kinderen onder begeleiding van De Kruidhof fruit plukken en sap persen in de Fruithof. In de verkooptuin is nog een show van prachtig bewerkte pompoenen in het donker. In de kas kunnen volwassenen en kinderen een herfstschikking maken van materialen uit de tuinen.

Verkooptuin

In onze verkooptuin vindt u naast onze uitgebreide planten- en kruidencollectie speciale aanbiedingen van het laatste (klein)fruit.

De Kruidhof is tijdens deze Oogstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is

€ 2,50. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tegen inlevering van een zelfgebakken appeltaart tussen 14.30 en 15.30 uur ontvangt u voor twee personen een gratis entreebewijs tijdens de Oogstdag. Er zijn leuke prijzen te winnen! Ook het IJstijdenmuseum is tijdens deze dag geopend.

Voor meer informatie, tijdstippen en prijzen van rondleidingen ga naar www.dekruidhof.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button