Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Oogstdag & Fruitshow bij botanische tuin De Kruidhof

BUITENPOST – Zaterdag 12 oktober organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost haar traditionele en altijd drukbezochte Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag van het seizoen is er van alles te doen. Zo is er weer de jaarlijkse Fruitshow van bijzondere oude fruitrassen en een gezellige markt in de Kloostertuin en de kas. De kinderen kunnen pompoenen snijden en spelen in de educatieve speeltuin. Volwassenen kunnen herfstschikken met pompoenen en materiaal uit de tuinen. De Kruidhof vraagt op deze dag een gereduceerde entreeprijs. Volwassenen betalen
€ 2,50 en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Bijzondere rondleidingen en proeverij van likeuren

In het kader van  675 jaar Achtkarspelen organiseert De Kruidhof drie bijzondere rondleidingen over de historie van De Kruidhof en het landschap in Achtkarspelen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. De kosten zijn € 1,00 p.p. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de receptie.

Daarnaast organiseren we voor het eerst een proeverij van zelfgemaakte kruidenlikeuren en Beerenburg. Om 11.00, 14.00 en 15.30 uur kunt u voor € 1,00 p.p. deelnemen aan een interessante rondleiding door de tuinen die de focus legt op de kruiden die worden gebruikt voor het maken van kruidenlikeuren. Daarna kunt u zelf de likeuren proeven en krijgt u recepten mee naar huis. Voor deze rondleidingen kunt u zich aanmelden bij de receptie.

Fruitshow en determinatie appels en peren

Ook dit jaar presenteert De Kruidhof zo’n tachtig soorten appels en peren van voornamelijk oude rassen uit eigen Fruithof. Deskundigen kunnen u op deze dag van alles vertellen over fruit en uw eigen appel- of perenboom determineren, als u een aantal vruchten en wat blad aan een takje meeneemt. Ook over ziektes en de verzorging van fruitbomen kunt u informatie krijgen. U kunt ook uw eigen appelsap laten persen door Frytsjam uit Twijzel. Breng dan uw appels voor 11.00 uur. Aan het eind van de dag kunt u uw appelsap uit eigen tuin ophalen. U betaalt € 1,15 voor de fles waarin u het sap mee naar huis krijgt.

Najaarsmarkt

In de kloostertuin en in de kas is een najaarsmarkt met onder andere verschillende jams, sappen, natuurlijke verzorgingsproducten, diverse geitenkazen, kruidenthee,  zepen en nog veel meer. Ook de Lionsclub is er met een stand waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Verder is er een proeverij van pompoensoepen in verschillende varianten .Ook deze opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Volwassenen kunnen een herfstschikking maken van verschillende materialen uit de tuinen. De kosten voor een tafelcorsage zijn € 2,50 en voor een herfststukje € 5,00.

Verkooptuin

In onze verkooptuin vindt u naast onze uitgebreide planten- en kruidencollectie speciale aanbiedingen van het laatste kleinfruit.

Kinderactiviteiten

Tussen 10.30 en 16.00 uur kunnen kinderen in de kas een mooie lampion snijden uit een pompoen onder begeleiding van bijvoorbeeld een ouder. De kosten zijn € 3,50 per kind. Daarnaast is er een spectaculaire opblaasbare hindernisbaan van maar liefst 18 meter naast de speeltuin. Deze wordt deze dag speciaal gesponsord door DeKa Verhuur uit Buitenpost. In de verkooptuin is nog een show van prachtig bewerkte pompoenen in het donker. Ook de pompoenen van onze pompoenwedstrijd staan daartussen. Kinderen mogen stemmen wie de mooiste pompoen heeft gemaakt. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking in de kas.

De Kruidhof is tijdens deze Oogstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button