Oostergo kan geen vuist maken in herfstderby tegen W.T.O.C

OUDWOUDE – Zaterdagmiddag moest Oostergo uit Ee aantreden tegen buurtgenoot WTOC. Het was zaak om orde op zaken te stellen want Oostergo staat sinds vorige week op een laatste plaats in de derde klasse B. De thuisploeg kampt met enkele blessures en een langdurig geschorste aanvoerder. WTOC moest het stellen zonder hun vaste keeper ook vanwege een schorsing.

Wtoc begon goed en fel aan de wedstrijd wat in de eerste minuten al resulteerde in twee prima mogelijkheden. De eerste mogelijkheid van Oostergo was gelijk raak in de 10de minuut. Johannes Visser bediende Martijn Jolink (1-0) Wtoc was niet van slag te krijgen want het kwam steeds vaker op de helft van Oostergo te spelen. Vlak voor rust stond dan ook de 1-1 op het bord door een mooie kopgoal in de verre hoek.

In de tweede helft zaten de gasten er gelijk op en kwamen steeds dichter bij het doel van Oostergo keeper Jelmer Hoekstra. Door verdedigingsfouten lag de 1-2 dan ook snel achter de doellijn met een mooi geplaatst schot. Na een kwartier spelen werd, de doorgebroken Oostergo aanvaller, Johannes Visser door de keeper van Wtoc onderuitgehaald in het 16 meter gebied. De verder goed leidende scheidsrechter E.R. Baas legde de bal op de stip maar vergat de keeper van Wtoc met rood van het veld te sturen, de straf die hier normaliter bij past. Martijn Jolink schoot de penalty laag en beheerst binnen (2-2) Hierna begon het spel steeds onzorgvuldiger te worden van beide kanten. Wtoc was echter de bovenliggende ploeg en haalde hier het maximale resultaat uit. (2-3) De gasten kregen nog enkele ruime mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen, maar lieten dit na. Een mooi schot van Jeffrey Miedema van Oostergo werd even mooi gered door de keeper van Wtoc. De kaars en het licht gingen langzaam uit bij de ploeg uit Ee. Wtoc pakte verdienstelijk de drie belangrijke punten in de staart van de derde klasse.

Wout Zijlstra was naar Ee gekomen omdat ex Oostergo 1 keeper Egbert Douma in schots kostuum zijn vrijgezellen feest vierde. Met muziek en rad van avontuur in kantine oan e line kon men alle belevenissen van de dag nog even op een rijtje zetten.