Oostergo pakt in slotfase punt tegen Drogeham

EE – Afgelopen zaterdag om  14:30 uur floot scheidsrechter Wagenaar voor het begin van de wedstrijd. Gelijk vanaf de aftrap werd duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor beide ploegen. De wind speelde deze middag een grote rol. Het was Oostergo die in de vijfde minuut op voorsprong kwam. Een op het oog houdbare vrije trap van Jeffrey Miedema was de keeper van Drogeham te machtig. Oostergo kon niet lang genieten van deze voorsprong. Een lange bal naar voren werd door de defensie van Oostergo niet goed verwerkt. De spits van Drogeham wist hier wel raad mee en schoot de 1-1 tegen de touwen. Na ongeveer een half uur spelen kwam Drogeham verrassend op voorsprong. Wederom een lange bal naar voren die door de verdediging van Oostergo niet goed werd in geschat. De speler van Drogeham kon eenvoudig de 1-2 binnen schieten. In de veertigste minuut kreeg Oostergo de uitgelezen kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Willem Sikkema kwam goed vanaf de rechterflank opzetten en gaf de bal voor op Romke Barskè. Romke kon deze kans jammer genoeg niet verzilveren. Op slag van rust moet trainer Huizing noodgedwongen een wissel doorvoeren. Rutger Veltman viel uit met een enkelblessure. Huizing bracht als vervanger Julius de Jong binnen de lijnen. Julius maakte na jaren van blessureleed zijn rentree!

Na rust werd het voetbal er niet beter op. Beide ploegen konden niet veel kansen creëren. Oostergo was op zoek naar de gelijkmaker, maar kon niet veel kansen afdwingen. Toch viel een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Johannes Meinsma mocht van een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap. Meinsma schoot deze bal dankzij de harde wind mooi in de bovenhoek. Hierdoor eindigde deze wedstrijd vanmiddag in 2-2. Een gelijkspel waar beide ploegen niet veel mee opschieten. Volgende week staat voor Oostergo de lastige uitwedstrijd tegen VCR op het programma.