Oostergo verliest buurtderby van de Lauwers

EE – Omstreeks 12 uur s’middags stopte het met regenen in Ee en kon Oostergo om 14.30 uur op een prima bespeelbaar veld beginnen aan de inhaalwedstrijd tegen v.v. de Lauwers. Trainer Willem Huizing kon nog steeds niet beschikken over een vijftal spelers door schorsingen en blessures.

In het eerste half uur waren beide teams aan elkaar gewaagd  en probeerden voetballend de openingstreffer te maken. De gasten uit Warfstermolen oogden hierin beter en kregen ook de beste mogelijkheden op de eerste treffer. Na 35 minuten voetbal schoot Sietse Jager met een halve omhaal de bal voortreffelijk in de kruising en liet keeper Jelmer Hoekstra van Oostergo kansloos. 0-1. Enkele minuten later prijkte de 0-2 op het scorebord door een goal van Bert Jager die vanuit buitenspel positie de terugkomende bal inschoot, die keeper Hoekstra van Oostergo niet klemvast had. Assistent scheidsrechter de Jong van Oostergo had dit goed opgemerkt, maar scheidsrechter J. Raap uit het naburige Dokkum had hier geen enkele boodschap aan en keurde het doelpunt alsnog goed tot ongenoegen van de thuisspelende ploeg.

Aan het begin van de tweede helft een opmerkelijke situatie. Voor aanvang van de aftrap moest aanvoerder Meinsma van Oostergo eerst een gesprek voeren met de ass. scheidsrechter van Oostergo, voordat de wedstrijd kon beginnen. De toon was hiermee gezet en scheidsrechter Raap begon aan zijn eigen wedstrijd tegen ass.scheids de Jong van Oostergo. Werkelijk een hilarisch moment in de 60ste minuut waarbij Lars de Jong de bal nabij de dug out van de Lauwers controleerde. Raap floot voor een ingooi terwijl de bal nog duidelijk in het speelveld lag. Door deze actie en het niet honoreren van buitenspelsituaties, groeide de irritatie binnen de ploeg en dat komt nooit ten goede aan het voetbal. V.v. de Lauwers hield het hoofd koel en verdedigde goed de voorsprong in de tweede helft. Langzaam liep de wedstrijd naar het einde maar Raap was nog niet klaar met zijn show. De keeper van Lauwers legde gecontroleerd de bal klaar voor een doeltrap en zag tot zijn verbazing een gele prent voor spelbederf. In de laatste minuut gooide Lars de Jong de frustraties nog van zich af en door “in woord en gebaar” niets eens te zijn met de leidsman. U kunt het al raden. Hij moest met direct rood het veld verlaten in een verder uiterst sportieve wedstrijd. De Lauwers was vandaag beter dan Oostergo, dat voorop gezegd. Maar dat de “rapen gaar” waren bij de ploeg van trainer Huizing was zeer begrijpelijk.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Drogeham in een rechtstreekse zes punten wedstrijd op sportpark “De Streng” in Ee.