EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Open Dag bij ziekenhuis De Sionsberg

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum organiseert op zaterdag 11 mei 2013 een Open Dag. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn belangstellenden welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het kleinste ziekenhuis van Nederland.

“We organiseren deze dag omdat we merken dat het voor mensen in de omgeving niet altijd duidelijk is wat wel en niet kan in De Sionsberg”, vertelt Michiel ter Laan, woordvoerder van het ziekenhuis. “Tijdens de Open Dag laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Het wordt een feestelijke belevenis voor het hele gezin.”

Tijdens de Open Dag lopen de bezoekers een route langs verschillende activiteiten. Zo kan gekeken worden op de operatiekamer, wordt gedemonstreerd hoe een ECG wordt gemaakt en kan een wandeling worden gemaakt door een levensechte, meterslange darm.

Voor kinderen én volwassenen wordt een leuke speurtocht georganiseerd, waarmee een bezoek voor het hele gezin aan de Zeehondencrèche in Pieterburen gewonnen kan worden. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en kunnen hun arm laten ingipsen. Ook aan eten en drinken is gedacht, met onder andere suikerspinnen, poffertjes en een koffiecorner.

Parkeren is gratis, onder andere op het terrein van De Sionsberg. Volg hiervoor de aanwijzingen. De organisatie vraagt belangstellenden zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen. De Open Dag van De Sionsberg is geschikt voor het hele gezin. Er wordt dan ook een groot aantal bezoekers verwacht.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button