HoofdnieuwsRegionaal

Open Dag Lauwers College druk bezocht

BUITENPOST – Op 18 februari vond de jaarlijkse Open Dag plaats van het Lauwers College in Buitenpost. Alle bezoekers konden zich, begeleid door leerlingen van het Lauwers, laten voorlichten door vakdocenten, door teamleiders, door remedial teachers, door de zorgcoördinator, maar vooral ook door de huidige leerlingen zelf. Voornaamste doel: sféér proeven!

Na binnenkomst ontvingen alle jonge bezoekers een ‘goody bag’ met een aantal leuke attenties en een enquête. Vervolgens werden ze welkom geheten door de schoolleider, de heer Holwerda, een aantal docenten en leerlingen en de brugklascoördinator, mevrouw Dotinga.

Al snel konden de leerlingen in spe een naambutton laten maken. Toegezongen door de Lauwersband, gingen de bezoekers van start met de begeleide toer. Uiteraard kon iedereen bij alle vakkenpresentaties kennismaken met specifieke facetten van dat vak.

Bij biologie stonden microscopen klaar, scheikunde ging kokkerellen en flamberen, bij Nederlands waren taalspelletjes te doen en bij aardrijkskundige konden bezoekers in Google Maps en streetview op zoek gaan naar hun eigen huis. Ook de schoolkrant, de ouderraad en de activiteitencommissie waren vertegenwoordigd, evenals de afgezant van de talentstroom, waarin leerlingen verbreding of verdieping van leerstof krijgen aangeboden.

Na een kopje koffie of limonade met een koek, konden de bezoekertjes nog een mooie Lauwers fietsbel in ontvangst nemen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button