Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Open Dagcentra Zorggroep Pasana

DOKKUM/FEANWÂLDEN – Wat kan nog wél als iemand dementie heeft? Deze vraag staat van 20 tot en met 29 september 2013 centraal tijdens de Campagneweek Dementie En Dan. Drie locaties van Zorggroep Pasana dragen hun steentje bij aan deze bijzondere week.

 Verpleeghuis De Waadwente, Zorgcentrum Dongeraheem (beide in Dokkum) en Verpleeghuis Talma Hûs in Feanwâlden organiseren deze week verschillende activiteiten voor onder andere mantelzorgers en bewoners, waaronder activiteiten met als thema ‘bewegen’ en een mantelzorg- en Alzheimercafé.

Op zaterdag 21 september houden de dagcentra van Talma Hûs en Dongeraheem open huis. Zorgmanager Rita Schipper (Dongeraheem) vertelt: “Op ons dagcentrum komen veel mensen met geheugenproblematiek. We willen graag laten zien wat we op het dagcentrum doen, welke activiteiten we organiseren en hoe dit een bijdrage kan leveren aan het welzijn van ouderen. Ook is iemand van het cliëntenadviesbureau van Zorggroep Pasana aanwezig. Zij kunnen adviseren met betrekking tot het aanvragen van een indicatie voor het Dagcentrum.”

“Het dagcentrum bij Talma Hûs richt zich echt op mensen met dementie”, vult zorgmanager Gerhard Geertsema (Talma Hûs) aan. “Mensen komen op vaste dagen naar het dagcentrum, waardoor er structuur, een ritme ontstaat in het dagelijks leven. Bovendien wordt hierdoor de partner of mantelzorger van de dementerende ontlast.”

Dementie En Dan

Dementie En Dan is een initiatief van documentairemaakster Ireen van Ditshuyzen. Zij volgde twee jaar lang vijf mensen met dementie en hun omgeving. In de documentaire belicht zij mogelijkheden om de ziekte draaglijker te maken en betekenis te blijven geven aan het leven. De documentaire wordt op 23 en 24 september uitgezonden door de AVRO. Meer informatie over de campagneweek is te vinden op www.dementieendan.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Dagcentra kunt u terecht bij:

Zorgcentrum Dongeraheem, tel: (0519) 228 989

Verpleeghuis Talma Hûs, tel: (0511) 479 700

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button