HoofdnieuwsRegionaal

Open huis Vishandel Sterkenburg

LAUWERSOOG – Zaterdag was er van 11.00 tot 16.00 uur “Open Huis” bij Vishandel Sterkenburg op de haven van Lauwersoog. Sinds 1975 is Vishandel Sterkenburg gevestigd aan de visserij haven te Lauwersoog. Door een felle brand op 10 september vorig jaar werd het bedrijfspand van de familie Sterkenburg voor een groot gedeelte verwoest. Het bedrijf is bijna geheel vernieuwd. Nu alles is hersteld, was iedereen welkom voor een rondleiding in de nieuwe en modern ingerichte bedrijfsruimtes. Bezoekers mochten een kijkje nemen in de keuken, de visverwerking, de viswinkel en het restaurant.

Tijdens deze Open Huis waren er tevens diverse activiteiten. Zo demonstreerden de vrijwilligers van het Visserijmuseum uit Zoutkamp het garnalenpellen en kon je genieten van optredens van shantykoor Schiermonnikoog. Daarnaast kon je genieten van vishapjes klaargemaakt door een kok en speciaal klaargemaakte vlamzalm. Ook was visser Jaap Vegter aanwezig om verse oesters en kokkels te laten proeven. Natuurlijk kon je ook profiteren van diverse aanbieden bij Sterkenburg vis.

Bij elke bestelling ontving je een bon om gratis een korte rondvaart te maken op de Waddenzee. Hiervoor kon je deze dag aan boord stappen op de Gebr. Luden en de sloep zk 31 Neptunus, van Visserijmuseum Zoutkamp. Voor de kinderen was er een groot springkussen. De vernieuwde vishandel trok veel bezoekers tijdens deze Open Huis.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button