EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Opening expositie tijdens nieuwjaarsreceptie

KOLLUM – Op donderdag 2 januari 2014, ’s avonds om acht uur (inloop vanaf half acht), wordt in het gemeentehuis in Kollum voor alle inwoners en verdere belangstellenden de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kollumerland c.a. gehouden. Tijdens de receptie opent burgemeester Bearn Bilker de expositie ingericht door de kunstenares Rita Bakhuijsen uit Warfstermolen.

Rita Bakhuijsen is in 1950 geboren in Amsterdam. Pas in 2003 is ze met haar opleiding begonnen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daarna heeft ze de vijfjarige vakopleiding aan de Kunstacademie Leiden/Haarlem gevolgd. Rita Bakhuijsen maakt olieverfschilderijen. Haar onderwerpen zijn mensen, dieren en landschappen. Sinds december 2012 woont ze in Warfstermolen. Hier heeft ze een eigen atelier, Atelier ’t Huys van Bakhuysen. De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities. Het is traditie dat tijdens de nieuwjaarsreceptie een nieuwe expositie wordt geopend. Dit jaar is Rita Bakhuijsen uit Warfstermolen gevraagd een deel van haar werk te laten zien.

Expositie

De expositie is te bezichtigen van 2 januari tot en met 14 februari 2014, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button