HoofdnieuwsRegionaal

Opening MFC Westergeest / Triemen

WESTERGEEST – Op donderdag 18 oktober 2012, ’s middags om half vier, verricht burgemeester Bearn Bilker de opening van het Multifunctionele centrum te Westergeest.

Het MFC is in meerdere opzichten een bijzonder gebouw geworden. Na zes jaar van voorbereiding wordt het nu officieel geopend.

In het nieuwe gebouw aan de Eelke Meinertswei  31-33 te Westergeest zijn de christelijke basisschool de Bining, de kinderopvang en peuterspeelzaal van SISA, dorpshuis ‘Fokkema’s Pleats’, tennisvereniging Foestrum en diverse andere verenigingen gehuisvest. De verschillende gebruikers kunnen in het nieuwe gebouw nog beter samenwerken aan de verdere uitwerking van de bredeschool Westergeest / Triemen.

 

Het MFC is de uitwerking van een duurzaam, energieneutraal, multifunctioneel, innovatief en toekomstbestendig concept. Het gebouw is het eerste multifunctionele schoolgebouw in Nederland dat energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er minimaal evenveel energie wordt opgewekt, dan dat er wordt gebruikt. Daarnaast is het een duurzaam gebouw met een binnenklimaat dat aan de nieuwste inzichten en standaarden voldoet. Al met al zijn deze aspecten meer dan voldoende om als eerste multifunctionele schoolgebouw in Nederland de Breaamcertificering ‘very good’ te ontvangen.

 

De gemeente is trots dat, samen met de partners, het gelukt is om het gebouw zonder extra vertraging te realiseren. Reden genoeg om op 18 oktober aanstaande een openingsfeest te houden. Het programma wordt door de gebruikers verzorgd en ziet er als volgt uit:

 

16.30 – 18.00 uur:      open huis

Iedereen is van harte welkom tijdens het open huis van half vijf tot zes uur.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button