HoofdnieuwsRegionaal

Opening nieuwe outletwinkel in centrum Kollum

KOLLUM –  Zaterdag 24 november 2012 om 11.00 uur opent een nieuwe outlet winkel in Kollum de deuren voor het publiek. Vijf winkelbedrijven uit Kollum presenteren in samenwerking met ROC Friese Poort hun winkelartikelen tegen uiterst scherpe en aantrekkelijke prijzen vanuit het voormalige winkelpand van DHZ Nauta aan de Voorstraat 53. Outlet Kollum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Het winkelend publiek heeft ook de mogelijkheid om online te kopen via Outlet Kollum.nl.

Kollum als warenhuis voor de regio

Volgens een van de initiatiefnemers, Sierd Henk de Bruin van Bruna Kollum, past Outlet Kollum in de ambitie van Kollum om uit te groeien tot fysiek warenhuis van winkels met een aantrekkelijk en wisselend assortiment van producten en artikelen. Van alledaags tot luxe en modieus. Maar ook scherp geprijsd. Vandaar dat alle winkelaanbiedingen in Kollum binnenkort te vinden zijn in Outlet Kollum.

 

Jongeren als visitekaartje

Deelnemers uit het tweede en derde leerjaar van de afdeling handel van ROC Friese Poort uit Dokkum runnen de outlet store. De deelnemers zorgen er niet alleen voor dat de producten worden verkocht, maar zorgen ook voor het etaleren van de producten in de fysieke en de online outlet winkel. Dit initiatief is een uitgelezen kans om deelnemers van de opleiding detailhandel uit Dokkum de nodige praktijkervaring te laten opdoen. En natuurlijk kunnen ondernemers leren van de frisse wind die het werken met jongeren met zich meebrengt.

Initiatief ondernemers en onderwijs

Afgelopen weken hebben de winkeliers uit Kollum Herbert Groenevelt, docent Handel van ROC Friese Poort uit Dokkum, benaderd om mee te denken in de ontwikkeling van een outlet winkel. De ondernemers wilden een centraal punt in de winkelstraat van Kollum, waarin outlet artikelen gepresenteerd en verkocht konden worden. Voor de ondernemers was het van belang het onderwijs bij dit project te betrekken. Naast een fysieke winkel is ook een digitale winkel. Outlet Kollum is een initiatief van een 5-tal winkeliers in Kollum (Blokker, Bruna, Ideko Wonen, Jumbo en Sake Store) in samenwerking met ROC Friese Poort in Dokkum (afdeling detailhandel).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button