HoofdnieuwsRegionaal

Oplevering hofjeswoningen aan de Eskesstraat en J. Bogermanstraat te Kollum

KOLLUM – Op maandag 7 april 2014 heeft aannemer Hiemstra uit Anjum de eerste 12 woningen aan de Eskesstraat en J. Bogermanstraat te Kollum opgeleverd aan Thús Wonen. De karakteristieke kwaliteit van deze woningen, en de markante uitstraling van deze type woning, heeft Thús Wonen doen besluiten om de woningen te renoveren in plaats van te slopen. Omdat de woningen niet meer voldoen aan de huidige kwaliteitseisen is zowel de binnenkant als de buitenkant grondig nagekeken. Daarnaast is er veel aandacht geschonken aan isolatie van de woningen.

Het renoveren van deze hofjeswoningen is door Thús Wonen in twee fasen opgedeeld. De vijf vaste huurders worden gedurende de uitvoering van de werkzaamheden niet te ver uit hun eigen woonomgeving verplaatst maar tijdelijk ondergebracht in logeerwoningen. Zij worden zodra hun woning aan de beurt is tijdelijk ‘verschoven’ naar de andere fase. Op deze wijze zitten zij er met hun neus bovenop en voelt men zich ook betrokken bij het project.

De eerste bewoner is één van de vaste bewoners die afgelopen maandag de sleutels van zijn vernieuwde woning mocht ontvangen. Op dit moment worden er nog vier woningen gereed gemaakt als logeerwoning. De overige woningen uit deze fase worden binnenkort via de site van Thús Wonen aangeboden aan woningzoekenden. De woningen zijn niet groot in oppervlakte, wat overigens zeer kenmerkend is voor deze type woning, maar geschikt voor meerdere doelgroepen omdat alle voorzieningen op de begane vloer aanwezig zijn. Doordat de huurprijzen bewust laag zijn gehouden zijn de woningen ook uitermate geschikt voor de doelgroep jongeren onder de 23 jaar. Door deze woningen terug te doen in de verhuur wordt er ook tegemoet gekomen aan de vraag van goedkopere huisvesting voor met name starters en jongeren die afhankelijk zijn van huurtoeslag.

Fase twee zal binnenkort worden opgestart en gereed zijn op 1 juli 2014. Op dat moment komen er nog eens zes woningen vrij voor de verhuur.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button