HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Opnieuw aanhoudingen in drugsonderzoek Noordoost Fryslân

KOLLUM – De politie heeft de afgelopen week in het drugsonderzoek in Noordoost Fryslân wederom aanhoudingen verricht.

Woensdagmorgen werd een 25-jarige inwoner van Anjum aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opiumwet. In zijn woning werd in een henneptent met 18 volgroeide hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten werden vernietigd. In de woning werd ook een klein voorraadje wiet aangetroffen. In zijn auto werd een stroomstootwapen aangetroffen. De bouwvereniging overweegt om de man uit zijn woning te zetten in verband met de gevaarzetting die zich bij hennepteelt voordoet.

De weed en het wapen zijn door de agenten in beslag genomen. Op dinsdag werd een 26-jarige inwoner van Kollum aangehouden op verdenking van de handel van drugs. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij in zijn woning veel bezoek kreeg van drugsgebruikers. In de woning van de man werd vervolgens weed, amfetamine, XTC, en GHB gebruikt. De Kollumer moet zich vandaag bij de rechter-commissaris verantwoorden.

Gevaren GHB

De politie wil nogmaals wijzen op de gevaren van de vaak zelfgemaakte GHB. Onlangs werd een 22-jarige inwoner van Kollumerzwaag bewusteloos en zwaar aangetroffen in Oudwoude. De man was onder invloed van GHB. De 22-jarige werd opgenomen in een ziekenhuis. Als de man niet door voorbijgangers was gevonden, dan was de kans zeer groot geweest dat hij door onderkoeling om het leven was gekomen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button