HoofdnieuwsRegionaal

Opnieuw financiële steun in de rug voor verenigingsleven

DOKKUM – Culturele instellingen, sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties op het gebied van jeugd die schade hebben geleden door de maatregelen rond het coronavirus, kunnen opnieuw een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân.

De regeling is een vervolg van de eerste regeling waarbij compensatie kon worden aangevraagd voor 2020. Nieuw is dat nu ook sportverenigingen een bijdrage kunnen aanvragen.

In deze nieuwe regeling kan compensatie worden aangevraagd voor schade die ontstaan is in de periode van 1 januari tot 1 juli 2021. De subsidie moet voor 1 oktober 2021 aangevraagd worden.

Culturele sector

Verenigingen en stichtingen kunnen tot en met 30 september 2021 een subsidie aanvragen, als zij door de coronamaatregelen schade hebben geleden. Voor de culturele sector is er in totaal € 150.000 beschikbaar. De culturele instellingen kunnen voor maximaal € 15.000,- een subsidieaanvraag doen.

 Sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties jeugd

Alle sportverenigingen met minder dan 100 leden kunnen € 500,- subsidie krijgen. De verenigingen met meer leden kunnen een aanvraag doen voor maximaal € 750,- subsidie. Bij een aantal sportverenigingen werd eerder de huur kwijtgescholden voor de periode dat niet gesport kon worden.
Vrijwilligersorganisaties jeugd kunnen ook € 500 krijgen.

Meer informatie over de regeling en het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente (https://www.noardeast-fryslan.nl/subsidies-en-fondsen).

Dit kan u ook interesseren

Back to top button