Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Opnieuw hoge slagingspercentages bij Lauwers College

BUITENPOST/KOLLUM/GRIJPSKERK – De slagingspercentages van het Lauwers College zijn dit jaar opnieuw hoog. Het is het derde jaar op rij, dat de percentages stijgen. De school (met vestigingen in Buitenpost, Kollum en Grijpskerk) is er trots op.

In Grijpskerk én Kollum haalt het Lauwers College drie maal 100 procent geslaagd voor vmbo-basis, -kader en –TL. Daarbij komt dat in zowel Kollum als in Grijpskerk twee leerlingen cum laude zijn geslaagd. Ook het gymnasium in Buitenpost deed het zeer goed; ook daar slaagden alle leerlingen in één keer. Vmbo-TL in Buitenpost levert maar liefst 95 procent geslaagden af en op havo en vwo haalde 93 procent van de leerlingen het eindexamen. Op de havo slaagde één leerling cum laude en op vmbo-TL en het vwo elk twee. Hiermee zitten we schoolbreed boven het landelijk gemiddelde.

Hogere eisen
De leerlingen van het Lauwers College presteerden dus goed, terwijl de overheid de exameneisen ook dit jaar weer had aangescherpt. Zo kregen leerlingen havo/vwo voor het eerst puntenaftrek als ze bij Nederlands taalfouten maakten in de antwoorden op de open vragen. Eerder voerde het rijk al in voor vmbo-TL en voor havo en vwo dat ze maar één onvoldoende mogen hebben voor de kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde. Ook moeten ze gemiddeld minimaal een 5,5 halen bij de centrale examens.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button