HoofdnieuwsRegionaal

Opnieuw subsidie voor renovatie van koopwoningen

KOLLUM – Nieuwe eigenaren van goedkope koopwoningen kunnen vanaf 28 maart opnieuw een renovatiesubsidie aanvragen. Met deze tijdelijke subsidie wil de provincie Fryslân de verhuisketen op gang brengen en huurders stimuleren om te verhuizen naar een koopwoning. De provincie steekt hier € 300.000 in. Het geld komt uit het aanvalsplan Woningmarkt, een onderdeel van het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân.

De regeling gaat in maart voor de derde keer open. Deze ronde mag de koopsom van de woningen maximaal € 180.000 zijn. Ook de woningen op de Waddeneilanden doen mee. Hierbij gaat het om huizen tot € 265.000.

 

Voorlopig koopcontract

Potentiële kopers die in de periode van 28 maart tot en met 30 juni 2015 een voorlopig koopcontract tekenen, kunnen 25 procent van de renovatiekosten (tot maximaal € 5.000) aan subsidie aanvragen bij de provincie. De aanvraag kan tot en met 30 maart 2016 worden ingediend. De regeling is gekoppeld aan het Woonoffensief. Het Woonoffensief is een samenwerkingsverband tussen de provincie Fryslân, de Friese gemeenten en verschillende instellingen en bedrijven. Het offensief moet de woningmarkt door onder andere deze renovatieregeling sterker maken.

 

Geïnteresseerden kijken voor meer informatie op www.fryslan.frl/renovatiesubsidie.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button