HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Opnieuw verdachte drugshandel aangehouden

SURHUISTERVEEN – In het onderzoek naar drugshandel in de gemeente Achtkarspelen is een derde verdachte aangehouden.

Woensdagmiddag werd een 19-jarige inwoner van Surhuisterveen aangehouden. De man verstrekte ketamine aan 15-jarige kinderen in een jeugdkeet in Opende. De man werd gehoord op het politiebureau en mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts keren. Ketamine is een dierengeneesmiddel en wordt in de drugscene verkocht als partydrug maar valt niet onder de Opiumwet. Ketamine is geeft een hallucinerende en stimulerende effect. Het is gevaarlijk en is bij regelmatig gebruik verslavend. Uit onderzoek bleek dat er vaker harddrugs in de jeugdkeet werden gebruikt.

Aanhouding buiten heterdaad

Afgelopen maandagmiddag werd op de Kamp in Surhuisterveen een 24-jarige inwoner uit dit dorp aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. De man kon in verband worden gebracht met de handel in drugs en werd met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Onderzoek nog niet afgerond

Een 20-jarige inwoner van Harkema, die vorige week donderdag door de politie werd aangehouden op verdenking van de handel van harddrugs, blijft vastzitten. Hij werd maandagmiddag door de rechter-commissaris geleid en is voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button