Buiten regioHoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Oprichting Stichting Campus Kollum

KOLLUM – Donderdag 8 juni 2017 is de Stichting Campus Kollum officieel opgericht. Het stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Eerde Dam (inwoner Kollum), plaatsvervangend voorzitter Gerard Janze (Directeur/ Bestuurder CSG Lauwers College)  secretaris Gerrit Barkmeijer (Bestuurslid De Colle), penningmeester Lammert Schotanus (Bestuurslid De Colle) en bestuurslid Folkert Bangma (lid College van Bestuur OSG Piter Jelles). Zij nemen namens de verschillende aangesloten partijen plaats in het bestuur van de stichting.

Het doel van de stichting is het financieren, realiseren, exploiteren en in stand houden van een multifunctionele accommodatie in het centrum van Kollum ten behoeve van onderwijsvoorzieningen (voortgezet onderwijs), maatschappelijke activiteiten en een openbare bibliotheek.

De gemeente Kollumerland c.a. heeft samen met de scholen voor voortgezet onderwijs: !mpulse Kollum (OSG Piter Jelles) en het Lauwers College Kollum, Dorpshuis De Colle en de bibliotheek besloten tot nieuwbouw van de Campus Kollum. De Campus wordt een centrum voor cultuur en educatie in Kollum aan de Gerrit Bleekerstraat 3 in Kollum. De bouw van een gezamenlijke Campus biedt deze organisaties de mogelijkheid voor moderne nieuwe huisvesting. De deelnemende partijen zijn van mening dat de meerwaarde van de Campus Kollum ligt in deze gezamenlijkheid en in de onderlinge samenwerking met betrekking tot die huisvesting.

De oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor juli 2019. Bij de start van het schooljaar 2019-2020 wordt de Campus daadwerkelijk in gebruik genomen. Tot die periode werkt een commissie waarin de betrokken partijen vertegenwoordigd zijn, aan de verdere vormgeving van de samenwerking.

De leden van het stichtingsbestuur hopen dat de realisatie van de Campus een nieuwe impuls betekent voor het dorp Kollum.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button