HoofdnieuwsRegionaal

Oproep “Red De Sionsberg” om geboortezorg goed te regelen

DOKKUM – Het is al meer dan een jaar geleden dat er in Dokkum grote demonstraties plaatsvonden voor het behoud van De Sionsberg. De politiek discussieert nog steeds over de geboortezorg in De Sionsberg, voor het behoud waarvan  actiegroep “Red De Sionsberg”  zich nog steeds sterk  maakt.

“Het antwoord van Minister Schippers op Tweede Kamervragen over geboortezorg in De Sionsberg stelt ons diep teleur”, aldus woordvoerder Gerrit van Dellen van “Red De Sionsberg”.  De geboortezorg in de regio NO Friesland is nog steeds niet goed geregeld. In de beantwoording van de minister lijkt het er op dat De Friesland-Achmea haar klanten, die buiten de wettelijke aanrijtijd vallen van 45 minuten, af wil kopen met een bedrag van € 350,–, terwijl juist de eerste 15 minuten aanrijtijd naar een ziekenhuis  bepalend zijn voor leven en dood van baby en/of aanstaande moeder. Net alsof dit een oplossing is. Het gaat niet om geld, het gaat om levens.

Hoewel aangekondigd is dat de geboortezorg in Dokkum gaat sluiten, is er ondanks allerlei bijeenkomsten van experts onder aanvoering van De Friesland-Achmea nog geen bewezen goede oplossing voor de geboortezorg.  Ook het hoofdkantoor van Achmea wenst niet te antwoorden op dringende vragen van “Red De Sionsberg” hierover. Beschamend! Iedereen loopt weg voor zijn verantwoordelijkheid, de politiek, de zorgverzekeraar, de gezondheidsinspectie het IGZ  en de zorgverlener, nogmaals beschamend!

“Red De Sionsberg” roept deze partijen, maar vooral verzekeraar De Friesland-Achmea, op om verantwoordelijkheid te nemen en barende vrouwen in deze krimpregio niet in de steek te laten. Ook zij willen verzekerd zijn van veilige en goede zorg. Wij hopen op een snelle reactie want de tijd dringt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button