Buiten regioHoofdnieuws

Opruimactie CDA Noardeast-Fryslân

WIERUM – Burgerinitiatieven over en te veel, maar nog altijd te weinig om de gevolgen van de containerramp op de Noordzee te beperken. De komende dagen en misschien wel weken, zal de impact van de ramp zichtbaar zijn langs de Nederlandse kuststrook. Er spoelt nog veel rommel aan vanuit de containers die nu nog in zee liggen.

CDA Fryslân heeft zich zaterdag 5 januari aangesloten bij één van de initiatieven en heeft de lokale afdelingen van het CDA benadert voor het houden van een ‘opruimactie’ in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Gedeputeerde en lijsttrekker Provincie Fryslân Sander de Rouwe is met een toespraak de aftrap van de opruimactie begonnen. Na een warme kop soep vanuit de mobiele elektrische “Lekkere Trek Truck” is men gestart met het zoeken naar rommel. In Moddergat was op het moment van de actie geen rommel meer te vinden, in Lauwersoog was nog veel te vinden op de vloedlijn.

Tweede Kamerlid Harry van der Molen en de nieuwe wethouder in de gemeente Noardeast-Fryslân Esther Hanemaaijer was ook aanwezig. Hanemaaijer heeft in haar portefeuille Wonen, Omgeving en Ruimtelijke Ordening, waaronder ook Duurzaamheid, het Afvalbeleid en afvalinzameling wordt verstaan. Uitstekend begin van het nieuwe jaar om zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button