HoofdnieuwsRegionaal

Opschoondag in Dantumadiel groot succes

DAMWÂLD – Zaterdagmorgen 28 maart verzamelden vrijwilligers zich bij gemeentewurk in Damwâld voor de opschoondag in Dantumadiel. Na een goede start met een bakje koffie en koek gingen een groep van 30 vrijwilligers van start met de opschoondag. In vijf ploegjes is door heel de gemeente zwerfafval opgeruimd. Er werd maar liefst 4 kuub aan zwerfafval opgehaald variërend van plastic flesjes, blikjes, landbouwfolie en zelfs autobanden en pallets.

Na afloop kwam iedereen moe maar voldaan weer terug bij Gemeentewurk. Hier werden de vrijwilligers door wethouder Gerben Wiersma bedankt en werd er ter afsluiting genoten van een welverdiende lunch.

Ergert zich u ook weleens aan het zwerfafval maar lijkt het u leuk om een bijdrage te leveren aan een schone en opgeruimde leefomgeving?  Wordt dan ook ‘supporter van schoon’ (zwerkfafvalpakker) De gemeente stelt hiervoor materiaal beschikbaar zoals handschoenen, veiligheidsvesten, prikkers en zakken. Ook de afvoer van het ingezamelde zwerfafval wordt voor u geregeld. Neem hiervoor contact op met Gemeentewurk, telefoon 14 0511.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button