HoofdnieuwsRegionaalSport

Ouders judoën samen met hun kinderen in Kollum

KOLLUM – Je eigen vader of moeder laten ervaren wat judo nou eigenlijk is, dat was vandaag het motto van de judoka’s van Judoclub Kollum. Eens per jaar mogen ouders, samen met hun kinderen tijdens de les judoën.
Ook deze keer deden er veel ouders mee, waardoor het soms best druk was op de mat. Er werd door Sensei Annita geen pretles gegeven, er moest wel echt gejudood worden. Soms lijkt het aan de kant altijd zo gemakkelijk, in het echt bleek het echt een stuk zwaarder te zijn. Zo werd het valbreken geoefend, samen met een paar beenworpen of zelfs een heupworp. Daarna op de grond verder met een paar kanteltechnieken en uiteraard een houdgreep. De ouders vonden het best wel lastig te onthouden of je nu eerst je linker- of rechterbeen moest voorzetten, hoe je moest stappen en duwen enz. Maar….ze kregen steun van hun eigen kind!

Tijdens de les werd alles goed uitgelegd en voorgedaan, waarna de ouders het mochten gaan oefenen.
En ja, dan lig je zo maar vast in een ijzersterke houdgreep van je eigen kind. Dat stoeien met je eigen kind zorgde natuurlijk ook voor dikke pret. Judoclub Kollum kijkt dan ook tevreden terug op deze zeer geslaagde middag, dat als doel had ouders te laten ervaren wat het judo van hun kind nu eigenlijk inhoudt.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button