Sport

Overtuigende overwinning Invicta

HIJUM – Zaterdag 9 april stond de uitwedstrijd tegen MN en W uit Hijum op het programma voor de hoofdmacht van Invicta. MN en W is een bekende ploeg voor Invicta want in de zaalcompetitie kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen en werden beide wedstrijden winnend afgesloten. Op een zwaar te bespelen veld was het weer zaak voor de Pruttelpot-formatie om de punten mee terug te nemen naar Kollum om de koppositie te behouden.

Invicta begon niet scherp aan de wedstrijd en stond al snel achter met 2-0. Het was duidelijk wennen aan het zware veld en even leek het alsof de oranjehemden het daar alleen moeilijk mee hadden. Gelukkig duurde deze fase niet lang want door het creëren van mooie kansen stond er al gauw een 2-3 op het scorebord. Hierna brak er een doelpuntrijke periode aan door mooie combinaties van o.a. Arjan Kiewiet en Uulco Hoekstra. Het verdedigingsvak van Jarich Hiemstra deed subliem werk door vele aanvallen te verstoren van MN en W waardoor het aanvalsvak kon blijven aanvallen. Dit resulteerde in een ruststand van 5-14.

 

Na de pauze werd Gert Jan Oppersma voor de goed spelende Jarich Hiemstra ingebracht en verrichte goed reboundend werk. Na 5 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was het MN en W die als sterkste uit de startblokken kwam. Er werd onzorgvuldig omgegaan met aanvallen en er werd niet geconcentreerd verdedigd. Hierdoor kwam de thuisploeg weer wat in de wedstrijd; 9-14. De Pruttelpot-formatie wist dat ze scherper moesten spelen en dat ze de focus niet moesten verliezen. Door doelpunten van o.a. Marieke van Straten en Anne Jan Miedema liep Invicta weer verder uit naar een 9-18 voorsprong. Rianne Wiersma en Sijke de Vries mochten hun opwachting maken en pikten ook nog hun doelpunten mee door middel van het maken van een doorloopbal en een kansje. Kort daarna floot de goed fluitende scheidsrechter af en werd de eindstand bepaald op 12-21.

 

Volgende week zaterdag om 14:30u staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen V&V uit Garijp op het programma. Indien Invicta deze wedstrijd weet te winnen doen ze goede zaken om de koppositie tezamen met Noordenveld te behouden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button