HoofdnieuwsRegionaalSport

Overtuigende seizoensopening Kollum

HEERENVEEN – In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen behaalde Kollum een verdiende overwinning op de ploeg die op voorhand tot de titelkandidaat werd genoemd.  Voor rust opende Hein van Marrum de score. In de slotfase bleek het spitsenduo dodelijk te werken, eerst scoorde Joop Pynacker en werd het mooiste doelpunt gemaakt van het hoofd van Marinus Hoekstra die uit een corner de bal steenhard achter keeper Peter Hoekstra knikte.

Onder leiding van scheidsrechter Hooijenga, die het soms heel moeilijk had om de wedstrijd in de hand te houden, startte de thuisploeg met  verzorgd spel en door het tempo hoog te houden de Kollumer verdediging onder druk te krijgen. Tot echte kansen kwam men echter niet, de grootste kans was voor Carlo Lanza die vrij voor Eppie Weidenaar voorlangs schoot.  In het eerste deel speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld en was het wachten op de eerste echte scoringsmogelijkheid. Net voor het verstrijken van het half uur was het Kollum dat via Hein van Marrum de wedstrijd opende, op een lange bal zette van Marrum eerste enkele verdedigers op het verkeerde been, om vervolgens ook keeper Hoekstra uit positie te spelen en de bal beheerst in de goal te schieten.  Met enkele harde overtredingen liet de thuisploeg zich niet van de goede kan zien en mocht het blij zijn dat scheidsrechter Hooijenga  geel gaf ipv rood op een zware overtreding van Wilco in ’t Veld op Rutger de Poel. In de slotfase moest Weidenaar pas voor het eerst ingrijpen na een actie van Gabe Teun Top.

Na de thee was de eerste kans voor de ploeg van Wierd Kuipers, Robbert Lietmeijer draaide met de bal de zestien meter in en werd hard onderuit gehaald door een verdediger, met een blessure moest Lietmeijer er even vanaf, maar Hooijenga zag er geen strafschop in. Het  spel golfde vervolgens op en neer zonder echte kansen voor beide doelen.  Wel had de scheidsrechter zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te houden.  Met enkele wissels trachten beide trainers om de wedstrijd  naar hun hand te zetten, zo kwam bij de Kollumers  Denny Nicolai en Adrian Heslinga binnen de lijnen voor Yannick Hoekstra en Rutger de Poel. De ploeg van debuterend trainer bij de Boys Dick Krommenhoek bleek niet bij machte om het de verdediging  olv Wierd de Vries, die een foutloze wedstrijd speelde en vele malen  een sta in de weg bleek te zijn, moeilijk te maken. Ook de debuterende Pascal Vellema speelde in de verdediging een prima wedstrijd.  Meer dan een schotje van afstand van  Johnny van Teijen bracht Weidenaar niet in de problemen.  In de slotfase, waarin de thuisploeg achterin één op één ging spelen om de gelijkmaker nog te forceren bleek het spitsenduo bij de Kollumers dodelijk te zijn.  Goed doorkoppen van Marinus Hoekstra zette zijn maatje Joop Pynacker vrij voor de goal besliste de wedstrijd met een droge knal. Diep in de blessuretijd maakt Hoekstra zelf het mooiste doelpunt door een corner met een rake kopstoot achter zijn naamgenoot te knikken.

Voor Wierd Kuipers een prima start van de kompetitie.  De debuterende hoofdtrainer van de Kollumers glunderde van oor tot oor na afloop en was vol lof over zijn ploeg. Verdedigend hebben we deze middag weinig weggegeven en voorin van de weinig kansen die we kregen een hoog rendement gehaald.  Vooraf was ik tevreden geweest met een punt, maar op deze zege valt niets af te dingen.

Verslag en foto’s: André van der Meulen

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button