EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Paardensportcommissie Buitenpost klaar voor Jubileum Concours!

BUITENPOST – Het bestuur van de Paardensportcommissie Buitenpost is klaar voor haar 60ste Concours Hippique. Het programma is rond, het terrein staat er fantastisch bij en de weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om ervoor te zorgen dat het een geweldige dag wordt.

Met maar liefst vier Kampioenschappen van formaat, de Grote Prijs van Buitenpost Springen, een presentatie van het Koninklijk Staldepartement, de fameuze Heineken-Bierkoets (na 8 jaar weer terug van weggeweest), vele verschillende rubrieken, de Young Riders én een spectaculaire afsluiting belooft het een fantastisch jubileum concours te worden.

Fameuze Heineken Bierkoets en authentieke Paardentram
De Heineken Bierkoets, traditioneel getrokken door vier imposante Shires, is altijd een lust voor het oog. De koets, gevolgd dor een authentieke Paardentram vertrekt rond half twaalf ’s ochtends met een speciale delegatie, waaronder Burgemeester Gerbrandy en loco-Commissaris van de Koning de heer Kramer, vanaf het Jeltingahuis, via de Kuipersweg naar het concoursterrein aan de Mejontsmastraat. De Paardentram zal daarna haar weg vervolgen naar Haersmahiem, waar bewoners onder begeleiding een rit door het dorp kunnen maken. Zij kunnen zich hier overigens voor aanmelden bij de balie van het woonzorgcentrum.

Koninklijk Staldepartement
Zoals al eerder aangekondigd zal er tijdens het concours ook een presentatie worden verzorgd door het Koninklijk Staldepartement. De rijtuigen uit de Koninklijke Stallen worden nog regelmatig gebruikt; niet alleen met Prinsjesdag maar ook op andere dagen. Bovendien maken diverse leden van het Koninklijk Huis regelmatig ritten in de omgeving van Apeldoorn of worden de paarden ingezet voor ritten vanuit het zadel. De Koninklijke aanspanningen zijn voor bezoekers ook voor en na de show op het concoursterrein te bewonderen.

Tentoonstelling 60 jaar Concours Hippique Buitenpost
Tijdens de Feestweek Buitenpost is van donderdag 1 augustus tot en met dinsdag 6 augustus in woonzorgcentrum Haersmahiem Buitenpost een kleine overzichtstentoonstelling ingericht over het Concours Hippique Buitenpost. Deze expositie is voor iedereen toegankelijk. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden bij de balie van het woonzorgcentrum, een afspraak maken is niet nodig.

Spectaculaire finale
Het 60ste Concours Hippique wordt afgesloten met een spectaculaire finale waarbij het terrein volledig zal worden ingenomen door alle vierspannen uit de laatste twee rubrieken. Een prachtige afsluiting van deze jubileumdag.

Ballonvaarten
Bij voldoende belangstelling zullen er na afloop van het Concours, rond 18.00 uur, ballonvluchten vertrekken vanaf het terrein. Wilt u een luchtballonvaart reserveren? Dit kan op de website www.hotairballoon.nl

Locatie:         Mejontsmaterrein
Aanvang:      09.00 uur non-stop tot 18.00 uur
Kijk voor alle informatie op www.chbuitenpost.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button