Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Paardensportcommissie pakt groots uit met 60-jarig jubileum Concours Hippique!

BUITENPOST – Iedere Buitenposter weet dat elk jaar op de eerste woensdag van augustus het Concours Hippique plaatsvindt. Één van de mooiste eendaagse openlucht paardensport evenementen van Nederland en ieder jaar weer garant voor duizenden bezoekers. Komende editie is een hele speciale: dan viert Buitenpost het 60-jarig jubileum van het Concours Hippique! Het bestuur van de Paardensportcommissie is al druk bezig met alle voorbereidingen en licht alvast een tipje van de sluier op van het wervelende programma.

Kampioenschappen
Naast de diverse tuig- en springrubrieken worden er tijdens het jubileum maar liefst vier grote Kampioenschappen verreden:

  1. Kampioenschap Tweespan Fries Ras
  2. Kampioenschap Fokmerries Fries Ras
  3. Kampioenschap Enkelspan Tuigpaarden
  4. Kampioenschap Damesklasse Hackney’s

Vast onderdeel op het programma is ook dit jubileumjaar de Grote Prijs van Buitenpost Springen. De rubriek, met deelnemers uit het hele land, zorgt altijd voor veel sensatie, actie en snelheid. Vorig jaar werd de Grote Prijs door de bekende Buitenposter Hester Klompmaker in de wacht gesleept.

Presentatie van Koninklijke aanspanningen
Zéér bijzonder dit jaar is de speciale toezegging van Hare Majesteit de Koningin voor een presentatie van haar Koninklijk Staldepartement tijdens het jubileumconcours! Het Koninklijk Staldepartement maakt deel uit van het Civiele Huis van de Dienst van het Koninklijk Huis en werd in 1815 door Koning Willem I opgericht. Het Staldepartement heeft een prachtige collectie galatuigen en het bestuur is er ontzettend trots op dat er op het jubileumconcours een presentatie zal worden verzorgd met een aantal bijzondere, Koninklijke aanspanningen! Uiteraard zijn de Koninklijke aanspanningen voor bezoekers voor en na de show te bewonderen.

De fameuze Heineken Bierkoets
“Waar we ook ontzettend blij mee zijn”, aldus Tiemen Dolfijn, voorzitter van de Paardensportcommissie, “ is de komst van de bekende Heineken-bierkoets. Deze wordt getrokken door vier sterke en imposante Shire-ruinen, een van de grootste paardenrassen ter wereld. Het concours besteedt veel aandacht aan authenticiteit, maar er is ook oog voor de toekomst. “Jongeren van twaalf tot zestien jaar kunnen onder begeleiding wedstrijden rijden. Het is belangrijk dat we de jeugd erbij betrekken. Zo kunnen ze wedstrijdervaring opdoen op een groot evenement. De rode draad is en blijft uiteraard de aangespannen rubrieken, met het Friese paard voor de sjees. Dat was zo bij het eerste concours en is ook zo bij het zestigste”.

50% Vroegboekkorting
In de maanden mei en juni kunt u via de site www.chbuitenpost.nl met een vroegboekkorting van 50% entreekaarten bestellen voor € 5,00 per stuk. Kinderen t/m 14 jaar hebben gratis toegang!


Dus…..noteer woensdag 7 augustus in uw agenda: 60-jarig jubileum Concours Hippique
Locatie:         Mejontsmaterrein
Aanvang:      09.00 uur non-stop tot 18.00 uur
Kijk voor alle informatie op www.chbuitenpost.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button