HoofdnieuwsRegionaal

Parkeertoezicht Noardeast-Fryslân aangescherpt

DOKKUM – Een bonnetje onder uw voorruit, omdat u geen parkeergeld hebt betaald, omdat de parkeertijd verstreken is of omdat u buiten het parkeervak geparkeerd hebt? Door corona werd er minder gecontroleerd en was het toezicht tijdelijk wat minder.

Vanaf begin juli wordt er meer gecontroleerd

Inmiddels gaan de coronacijfers de goede kant op wordt het weer drukker in de stad. Daarom zal er weer meer gehandhaafd worden.

Is een parkeerautomaat buiten werking?

Zoek dan een parkeerautomaat in de buurt.

Heeft u er vaker last van dat de parkeertijd verstreken is?

In de binnenstad van Dokkum kunt u ook gebruikmaken van belparkeren. Dit betekent dat u het parkeren betaalt met uw mobiele telefoon. Hierdoor hoeft u geen kleingeld op zak te hebben voor de parkeerautomaat.

Wilt u gebruikmaken van belparkeren?

Meldt u dan eenmalig aan bij een belparkeeraanbieder. Op www.shpv.nl/parkeerproviders vindt u alle aangesloten providers. Belparkeren werkt op basis van kentekenregistratie. Na uw aanmelding werkt het als volgt:

  • U parkeert de auto.
  • Boven de parkeerautomaat staat een zonenummer. Dit is een uniek nummer voor die locatie. Dit nummer geeft u door aan de aanbieder. Afhankelijk van de gekozen aanbieder kunt u bellen, sms’en of een speciale app gebruiken.
  • Bij terugkomst meldt u zich op dezelfde manier af.
  • De aanbieder regelt achteraf met u de betaling.

Parkeer in het vak (ook in de avonduren)

Weet u niet zeker of u goed staat? Open dan de deur en kijk even langs uw voertuig. Houd altijd rekening met ander verkeer als u parkeert. Als u een parkeerplek verlaat, laat dan het overige verkeer voorgaan. Ook in de avonduren wordt gecontroleerd.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button