HoofdnieuwsRegionaal

Paul Maasbommel lijsttrekker PvdA Kollumerland

KOLLUM – De leden van de PvdA afdeling Kollumerland hebben ingestemd met het verkiezingsprogramma en dekandidatenlijst voor 2014. De huidige wethouder Paul Maasbommel voert de lijst aan, gevolgd door het huidige raadslid Sjoerd Keizer. De huidige fractievoorzitter Gryte Schaafstal zal na de verkiezingen niet terug komen. Zij heeft vanwege persoonlijke omstandigheden gekozen een stapje terug te doen.

Opvallende nieuwkomers op de lijst zijn Jikke Cuperus, Kevin Merkus en Marco Keizer. Jikke Cuperus heeft haar sporen in de PvdA behoorlijk nagelaten als oud Statenlid en voormalig bestuurslid van Gewest Friesland. Ze heeft tijd en energie om zich de komende vier jaren voor de partij en de burgers van Kollumerland in te zetten. Kevin Merkus (22) is een van de jongeren die zich in willen zetten voor de PvdA. Dat doet ook Marco Keizer (24). Hij heeft het afgelopen jaar de Rosa-leergang van de PvdA met goed gevolg afgelegd en zal tot de verkiezingen actief zijn als campagnecoördinator. Daarnaast zijn de dorpen Kollumerzwaag en Munnekezijl ook weer vertegenwoordigd met de kandidaten Bennie Wiersinga en Annette Dam. Lijstduwer is traditioneel Netty Posthumus.

Voor het verkiezingsprogramma voor 2014 geldt voor de PvdA Kollumerland c.a. meer dan ooit: Iedereen doet mee. De Partij van de Arbeid staat voor een gemeente die er voor haar burger is. En dan kan de gemeente juist in deze periode van economische tegenslag veel betekenen voor die mensen, die het meeste last hebben van de economische teruggang.. Natuurlijk zullen de grote sociaal-economische problemen op Europees en landelijk niveau moeten worden opgelost. Daarom prijzen wij ons gelukkig, dat de PvdA in de regering zit. Want dat er ingrijpende maatregelen zullen moeten volgen is duidelijk, maar u kunt er van op aan dat de PvdA er op landelijke niveau voor zal zorgen dat er voor de zwaksten een vangnet blijft ! Juist op lokaal niveau zullen er mogelijkheden zijn en anders moeten worden geschapen om de zwakkeren te helpen.

In de eerste plaats om de mensen, die het sociaal en of financieel echt moeilijk hebben, bij te staan. Door er voor te zorgen dat hun kinderen goed onderwijs krijgen en te bewerkstelligen dat ze aan de meest essentiële dingen in het maatschappelijk verkeer kunnen meedoen. Als dat niet meer mogelijk is, zal juist de gemeente er waarborg voor zijn, dat zij voldoende zorg ontvangen. Verder houden de PvdA een extra oogje op nieuwe Nederlanders en andere kwetsbare groepen om te zorgen dat ook zij nu niet nog meer aan de kant komen te staan.

De complete lijst:

1. Paul Maasbommel (Kollum)

2. Sjoerd Keizer (de Triemen)

3 Jikke Cuperus (Kollumerzwaag)

4. Kevin Merkus (Kollum)

5. Marco Keizer (de Triemen)

6. Bennie Wiersinga (Kollumerzwaag)

7. Annette Dam (Munnekezijl)

8. Rudy Heins (Kollum)

9. Berend Jongstra (Kollum)

10. Wim Oosterhuis (Westergeest)

11. Anne de Vries (Kollum)

12. RikSchaafstal (Kollumerzwaag)

13. Netty Posthumus (Kollum)

 

 

Op de foto:

V.l.n.r. Paul Maasbommel, Rik Schaafstal, Kevin Merkus, Jikke Cuperus, Netty Posthumus, Anne

de Vries, Rudy Heins, Bennie Wiersinga, Annette Dam, Marco Keizer, Berend Jongstra en Sjoerd

Keizer.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button