Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Persconferentie over de zaak Vaatstra (update 12:00)

LEEUWARDEN – Vanmorgen om 11:oo uur wordt er in een persconferentie informatie gegeven over de stand van zaken rondom het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra en het grootschalig DNA-onderzoek in de regio. De persvoorlichter van Parket Noord-Nederland liet donderdagochtend vroeg weten dat deze persconferentie deze ochtend in Drachten zal plaatsvinden.

Tijdens deze persconferentie geven hoofdofficier van justitie, mevrouw A.H. Bronsvoort, korpschef van politie Fryslân, mevrouw N.E. Kramers en burgemeester A. Aalberts van gemeente Dantumadiel een persverklaring.

 

De persconferentie wordt live uitgezonden op http://www.omroplive.nl/omrop-fryslan-tv en op Omrop Fryslân TV.

Update:

 

Tijdens de persconferentie is bekend gemaakt dat 8080 mannen per brief wordt gevraagd om medewerking in deze zaak. Rond 15 september worden de brieven verstuurd.

De dader is een West Europese man uit de omgeving, dat  is al gebleken uit onderzoeken.

Het gaat om mannen die op 1 mei 1999 een leeftijd hadden van 16 tot en met 60 jaar en in een straal van zo’n 5 kilometer rondom Veenklooster wonen of woonden.

Op zeven afname locatie’s gaat wangslijmvlies worden afgenomen. De locaties zijn Kollum, Buitenpost, Twijzelerheide, Twijzel, Kollumerzwaag, Oudewoude en Westergeest.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button