Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Petitie betere ontsluiting industrieterrein Kollum

KOLLUM – Op maandag 18 november 2013 om 11.00 uur neemt wethouder Boerema, namens het college van gemeente Kollumerland c.a., een petitie van Kollumer ondernemers in ontvangst. De heer Nauta, bestuurslid van Ondernemers Sociëteit Kollumerland (OSK) heeft bij verschillende Kollumer ondernemers, steun gevraagd voor deze petitie. Met deze petitie willen de ondernemers van het Kollumer industrieterrein aandacht vragen voor een betere ontsluiting van het industrieterrein naar de N358 ‘De Skieding’. De ondernemers willen dit onderwerp graag op de bestuurlijke agenda houden. De petitie is getekend door 34 ondernemers.

Opwaardering N358

Naast de realisatie van de Centrale As blijft een goede ontsluiting langs de oostflank van Fryslân ook nodig.

Op dit moment werkt de provincie Fryslân aan de opwaardering van de Skieding – Uterwei (N358).

Het doel van het project is verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Het plan gaat uit van het strekken van bochten, de aanleg van een ovonde (een ovale rotonde), het aanbrengen van landbouwpasseerstroken en het opheffen van een aantal aansluitingen. In hoeverre deze maatregelen tot een acceptabele bereikbaarheid (circa 15 minuten van Kollum tot aan de A7) zullen leiden is nog onduidelijk.

Ontsluiting industrieterrein Kollum

De Ondernemers Sociëteit Kollumerland (OSK) houdt zich samen met de Ondernemers Federatie Noordoost Fryslân (ONOF), bezig met een betere bereikbaarheid van Kollum op de A7. Belangrijk hierbij is een goede ontsluiting van het industrieterrein Jumaheerd/Willem Loréweg met de N358. Dit kan volgens de OSK door de Riddersmaweg te verlengen en aan te laten sluiten op de rotonde Friese Straatweg/nieuwe rondweg Buitenpost. Hierdoor wordt de reistijd voor met name vrachtverkeer van en naar Kollum sterk verbeterd.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button