HoofdnieuwsRegionaal

Peuters en verkeer

KOLLUM – Op peuterspeelzaal Kwibus in Kollum heeft de afgelopen tijd het thema verkeer centraal gestaan. Hoe komt een peuter op de peuterspeelzaal? Veel peuters komen bij heit of mem op de fiets naar de peuter. Er komen peuters met de auto, er zijn peuters die in de fietskar zitten, maar ook die zo dicht bij de peuter wonen dat ze lopend kunnen komen. Daar hebben we met elkaar over gepraat en in spelvorm uitgewerkt. We ontdekten zo ook dat de peuters niet met de trein kunnen komen omdat er geen station en geen rails bij de speelzaal zijn.In het Fries hebben we een verhaaltje gehoord over Max die wil oversteken, maar te klein is. Gelukkig is er dan Sjakie de giraf die Max komt helpen.

Met elke groep zijn we naar garage Beerda geweest, daar heeft de mem van Gosse Jan ons alles laten zien De showroom met prachtige nieuwe auto’s, maar ook de werkplaats waar auto’s  gerepareerd worden en natuurlijk de wasstraat waar de peuters konden zien hoe een auto  wordt gewassen. Tot slot nog even kijken bij het tankstation en gewapend met een kleurplaat en een sleutelhanger zijn we weer lopend naar de peuter gegaan.

Ook is de pake van Ylse met een grote vrachtwagen op de parkeerplaats bij de peuter geweest.  Daar hebben de meisjes van de peuter een kijkje genomen hoog in de cabine, maar onze jongens bleven liever buiten staan. Want zo’n vrachtwagen is toch wel heel groot.

Op een hele bijzondere manier hebben we de verjaardag van Jayden gevierd; Hij werd vier jaar en is helemaal fan van de brandweer. Dat kan ook haast niet anders als je vader bij de Kollumer brandweer zit. De verjaardag van Jayden werd gevierd en toen bleek de traktatie er niet te zijn maar gelukkig kwam daar de brandweer. De traktatie werd door  de brandweer binnengebracht en natuurlijk mochten alle peuters nog even een kijkje bij en in de brandweerwagen  nemen. Zo hebben de peuters van peuterspeelzaal Kwibus( onderdeel van stichting Amarins) op verschillende manieren kennisgemaakt met het thema verkeer.

Nog drie weken en dan is het al weer vakantie. Na de vakantie zijn er weer plaatsjes vrij op de peuterspeelzaal. Neem gerust contact op met de peuterspeelzaal voor meer informatie of kom gewoon eens even langs. Ons telefoonnr. 06-19914215. Ons adres: Peuterspeelzaal Kwibus, oostenburgstraat 2. (ingang aan de achterkant)

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button