EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Piet Paulusma als dj in Glazen Huis Buitenpost

BUITENPOST – Piet Paulusma en Henk Wijngaard zijn twee opvallende namen in een lange rij van bekende Friezen en artiesten die hun opwachting komen maken in het Glazen Huis in Buitenpost. De weerman zal op vrijdagavond 6 december een uur lang optreden als dj. De zingende truckchauffeur komt op Sinterklaasavond zijn grootste hits ten gehore brengen.

Het evenement begint op donderdag 5 december als burgemeester Germ Gerbrandy om 14.00 uur vijf dj’s opsluit in een tijdelijke studio op het Christinaplein in het centrum van Buitenpost. Tot zaterdagavond 7 december draaien ze non-stop muziek voor het goede doel. Een keur aan artiesten komt gedurende deze drie dagen op bezoek voor live optredens. Bezoekers kunnen vanuit een verwarmde tent de verrichtingen van de dj’s en muzikanten bekijken. Thuis en in de auto is alles te volgen via de ether op 107.4 FM. Daarnaast zijn alle verrichtingen in de studio te bekijken via Wâldnet. De populaire nieuwssite zet daarvoor voor het eerst een livestream in.

Donderdagavond vanaf 19.00 uur komt Henk Wijngaard een uur lang in het Glazen Huis. Hij heeft beloofd veel van zijn hits live te komen spelen. Daarna is het de beurt aan Piter Wilkens, die ook uit een groot repertoire kan putten. Op vrijdagavond presenteert Piet Paulusma het weer voor SBS bij het Glazen Huis. “Piet Paulusma was in zijn jeugd ook een dj. Wij hebben hem weten te strikken om bij ons vanaf 19.00 uur een uurtje platen te komen draaien, daar zijn we heel trots op”, zegt Melle Kloosterman van stichting De Kleine Waker, de organisator van het Glazen Huis.

“Andere bekende artiesten die te zien zijn, zijn onder andere Griet Wiersma en Taeke van der Meer, Lytse Hille, Bertus, Eppie Weidenaar, Baba, zanger Douwe, Foppe Land van Strawelte, Gurbe Douwstra, Pyt Kuipers, Rintje Kas en Arjan Baakman met band. Er komt ook een optreden van een groep doedelzakspelers en uiteraard gaan de jongens van de Doelleazen een spetterend optreden geven.” Een volledige programmaoverzicht met tijden waarop de artiesten te horen zullen zijn, staat op de website www.kleinewaker.nl. Het Glazen Huis is ook te volgen via sociale media. Kijk op facebook.com/kleine.waker7 of ga naar twitter.com/Kleine_Waker.

De stichting De Kleine Waker organiseert het Glazen Huis om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de stille ramp van diarree, waar jaarlijks 800.000 kinderen onnodig aan sterven. Een  deel van de opbrengst gaat naar een tehuis voor demente bejaarden  in Bulgarije.Het Glazen Huis in Buitenpost is via een livestream te bekijken op Wâldnet.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button