HoofdnieuwsRegionaalSport

Pieter Henstra en Jasper Sietzema komend seizoen naar vv Kollum

KOLLUM – Pieter Henstra (31) en Jasper Sietzema (24) zijn de aanwinsten voor het nieuwe seizoen voor vv Kollum. Beide verdedigers kijken er naar uit om bij vv Kollum te komen voetballen en zijn blij met hun nieuwe uitdaging bij de oranjehemden.

Pieter Henstra heeft zijn hele jeugd bij vv Buitenpost gespeeld en stroomde van daaruit al op jonge leeftijd door naar het 1e elftal. 12 seizoenen speelde Pieter voor de hoofdmacht van de Blauwkes en hij maakte in die jaren de promoties vanaf de tweede klasse naar uiteindelijk de hoofdklasse mee. Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt en zodoende maakte Pieter een seizoen een uitstapje naar Harkemase Boys. Een kruisbandblessure gooide roet in het eten en zo kwam Pieter weer terug naar Buitenpost.

Na het nodige blessureleed is Pieter inmiddels weer helemaal op de weg terug. Hij wil het lopende seizoen met Buitenpost proberen in de hoofdklasse te blijven. Dit is een grote opgave maar zeker realiseerbaar! Pieter wil nog een paar jaar bij een ambitieuze club voetballen en belangrijk zijn voor de vereniging. Vv Kollum past volledig in dat beeld, vooral ook omdat hier veel bekenden van hem spelen, het lekker dichtbij is en ook de gezelligheid bij vv Kollum hoog in het vaandel staat.

Jasper Sietzema heeft ook zijn hele voetbalcarrière tot nu toe bij Buitenpost doorgebracht. Uiteindelijk speelde Jasper 3 seizoenen in het 1e elftal onder trainers Patrick Zwart en René van der Weij. De laatste 2 seizoenen speelt Jasper in het tweede elftal van de Blauwkes. Begin dit jaar verhuisde Jasper naar Kollum. De ambitie om in eigen dorp in het 1e elftal te acteren en het feit dat een aantal vrienden volgend seizoen de schoenen in de wilgen hangen maakte dat Jasper zichzelf wilde triggeren en dus de overstap naar vv Kollum maakt. Ook voor Jasper speelt mee dat hij bij vv Kollum de nodige bekenden tegenkomt.

Kollum trainer Ron de Boer is blij met de keuze van de ervaren en ambitieuze voetballers voor vv Kollum. “Op beide spelers zit een goede kop, en ze passen uitstekend in onze groep en bij vv Kollum”, aldus de Boer.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button