Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Pijncentrum ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan toekomst

DRACHTEN – Het Pijncentrum van ziekenhuis Nij Smellinghe gaat verhuizen. Vanaf 18 januari 2016 zit dit centrum op een andere plek binnen het Drachtster ziekenhuis. De nieuwe locatie heeft dezelfde moderne uitstraling als het polikliniekgebouw van Nij Smellinghe. Daarnaast worden vanaf dat moment de openingstijden van het Pijncentrum verruimd.

Het Pijncentrum in Nij Smellinghe heeft te maken met een toenemende stroom patiënten. Om deze patiënten de zorg te kunnen geven die ze nodig hebben en de wachtlijst kort te houden, is het team Pijnbestrijding het afgelopen jaar uitgebreid met twee anesthesiologen en een spreekuurassistente. In verband met de uitbreiding van het team en toename van het aantal patiënten is een nieuwe locatie binnen het ziekenhuis voor het Pijncentrum wenselijk. Dit wordt nu gerealiseerd.

“De verbouwing is nu nog in volle gang”, aldus anesthesioloog José van Gelder. “Wij kijken ernaar uit om onze patiënten vanaf 18 januari in het nieuwe Pijncentrum te ontvangen op routenummer 41A. Onze huidige patiënten ontvangen binnenkort een verhuisbericht.”

Veel behandelmogelijkheden
In totaal bestaat het team Pijnbestrijding sinds de uitbreiding uit zeven zorgverleners. “In Nij Smellinghe hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en zorg op maat. Ook bij pijnbestrijding. Dankzij de uitbreiding van het team kunnen we nu vrijwel alle behandelingen op het gebied van pijnbestrijding bieden.”

Het Pijncentrum in Nij Smellinghe

Het Pijncentrum in Nij Smellinghe houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van chronische en acute pijn. Het team Pijnbestrijding hecht daarbij veel waarde aan persoonlijke aandacht en zorg op maat. Ze zijn nauw betrokken bij de patiënt en helpen pijn te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

Het Pijncentrum kenmerkt zich door focus op zowel de problematiek als op de sociaal maatschappelijke situatie van de patiënt, korte lijnen met de huisarts en behandelend arts, het uitvoeren van reguliere maar ook complexe behandelingen en goede oncologische pijnbestrijding en zorg voor palliatieve patiënten. Het Pijncentrum voert vrijwel alle behandelingen op het gebied van pijnbestrijding uit.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button