RegionaalSport

Pijnlijk verlies voor Buitenpost tegen NSC

BUITENPOST – VV Buitenpost verloor zaterdag met duidelijke cijfers van VV NSC. Tegen de ploeg uit Nijkerk werd het 1-5. Defensieve fouten van de Blauwkes werden genadeloos afgestraft door NSC. Lichtpuntje was dat junior Mark van der Meer in zijn tweede invalbeurt wist te scoren. Buitenpost moet zich snel herstellen van de deceptie, want dinsdagavond wacht een duel voor de KNVB Beker tegen Capelle.

Eerste kans

Op voorhand leken de ploegen aan elkaar gewaagd met beide slechts één overwinning uit vier duels. NSC staat te laag op de ranglijst, bleek wel gedurende de wedstrijd waarin de spelers meer kwaliteit lieten zien. Op een sfeerloze De Swadde zonder publiek, veel supporters volgden het duel via een lvestream op YouTube, trokken de gasten na een gelijk opgaand begin de wedstrijd langzaam naar zich toe. Dat resulteerde in een reeks hoekschoppen. De eerste kans was dan ook voor NSC. Een Nijkerker spits kwam een schoenlengte te kort op een strakke voorzet. Direct daarop was er de eerste, mooie aanval van Buitenpost met Willem de Boer als eindstation. Zijn afstandsschot ging over.

Slap verdedigen

Na bijna een half uur spelen kwam NSC op 0-1. De verdediging van Buitenpost werd gemakkelijk uitgespeeld en Yannick Cornelisz haalde de trekker over. Rolf Dijk kreeg meteen na de aftrap de mogelijkheid iets terug te doen. In de draai schoot hij echter recht op de keeper. Een minuut later was het opnieuw raak voor NSC. Een hoekschop werd gemist door doelman Kevin van der Meulen waardoor Renee Troost binnen kon koppen. Een klap voor Buitenpost die ploeg murw sloeg. Het werd nog erger voor de thuisploeg, want vijf minuten later was het al 3-0. Door slap te verdedigen werd Eyup Terlemez in staat gesteld om eenvoudig te scoren. Ondanks dat de hoofden bij de Blauwkes naar beneden gingen, kreeg Dijk nog wel een kans. De bal kwam via Joran Olijve bij de spits, maar zijn schot tikte de keeper naast. Erolind Derguti probeerde met een boogbal de doelman nog te verrassen, maar hij kreeg net zijn vingertoppen tegen de bal.

Eerste treffer

Na de thee bracht Buitenpost-trainer Jasper Bouma twee verse krachten in het veld. David Kazimier en Mark van der Meer vervingen Derguti en Rik Weening. De jeugdige spelers brachten direct meer spirit in de wedstrijd. Het was echter NSC die het net weer wist te vinden. De Buitenposter verdediging werd te kijk gezet en nu was Anass Ghaddari de doelpuntmaker. De Blauwkes kregen nog mogelijkheden via Dijk (via verdediger naast) en Olijve (schot over), maar NSC bleek bijzonder effectief. Een Nijkerker hoekschop kon moeilijk worden weggewerkt, waarvan invaller Marnix Tissing profiteerde: 0-5. Net voor tijd stuurde Wim de Vries Dijk weg. Zijn voorzet kwam bij Van der Meer die zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Buitenpost maakte. Direct daarna was hij bijna weer succesvol. Zijn doelpoging werd nog verlengd door Dijk die vervolgens de lat raakte.

Bekerduel

Bouma had na afloop goede woorden voor spits Mark van der Meer die vorige week debuteerde en toen tien minuten mocht meedoen. “Mark heeft vandaag een helft gekregen. Hij liet goede dingen zien en beloont zichzelf met een goede goal. Alleen maar mooi, hij gaat op de deur kloppen op deze manier”, aldus de Buitenpost-coach. Hij was daarentegen niet te spreken over de defensie. “We zijn momenteel verdedigend kwetsbaar en niet meedogenloos genoeg.” Ook in dit duel was het weer puzzelen voor de trainer door de vele blessures. “We missen een groot aantal jongens, dat werd nu ook weer duidelijk. Maar dinsdagavond hebben we weer een nieuwe kans op een goed resultaat. De bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich.” Het bekerduel om een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker begint om 20.00 uur en wordt dankzij sponsoren weer live uitgezonden op YouTube.  Degene die wint speelt vervolgens eind oktober thuis tegen de winnaar van het duel Spakenburg – AFC, beide uitkomend in de tweede divisie.

 Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Halbe Elsenga (73. Mark Huizinga), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Jorrit Terpstra, Erolind Derguti (46. David Kazimier), Willem de Boer, Rolf Dijk, Joran Olijve, Rik Weening (46. Mark van der Meer)

Opstelling NSC: Jan van Willige, Muhammed Velagic, Hoessein Jabir (73. Jurre van den Brom), Joey Kwint, Yordi Grovenstein, Yannick Cornlisz, Joel Videra (63. Marnix Tissingh), Anass Ghaddari, Steven van Zanten, Eyup Terlemez, Renee Troost

Scoreverloop: 26. Yannick Cornlisz 0-1, 28. Renee Troost 0-2, 33. Eyup Terlemez 0-3, 54. Anass Ghaddari 0-4, 83. Marnix Tissingh 0-5, 87. Mark van der Meer 1-5

Gele kaart:

Dit kan u ook interesseren

Back to top button