Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Pilot met gastvrouwen start in Sionsberg en Sûnenz Dokkum

DOKKUM – In Sionsberg en Sûnenz Dokkum (gevestigd in Sionsberg) start vanaf maandag 6 juni 2016 een pilot met gastvrouwen vanuit de Unie van Vrijwilligers (UVV). De gastvrouwen zijn op maandag tot en met donderdag van half negen tot half één met één of twee personen aanwezig in Sionsberg.

“We zijn blij dat de gastvrouwen ons binnenkort komen ondersteunen”, aldus Marrije Verspuij, manager bedrijfsvoering van Sionsberg. “Ze kunnen met mensen meelopen naar de juiste afdeling, de weg wijzen naar verschillende partners en mensen begeleiden die moeten bloedprikken. Henriëtte van der Kloet, manager Sûnenz: “Persoonlijk contact en vrijwilligers zijn voor ons onmisbaar en we vinden het daarom erg leuk dat de gastvrouwen weer terug zijn in Sûnenz en Sionsberg.”

Andere zaken waarbij de gastvrouwen kunnen ondersteunen zijn het helpen van bezoekers van Sionsberg en Sûnenz met de taxitelefoon of de lift en het netjes houden van de lectuur in de diverse wachtruimten.

“In eerste instantie gaat het om een pilot. Tijdens de pilot houden we bij  hoe het gaat en passen we zaken aan waar dat nodig is.”

Unie van Vrijwilligers

De unie van Vrijwilligers afdeling Dokkum e.o. heeft ongeveer 435 vrijwilligers die actief zijn in alle zorginstellingen in Noordoost Friesland.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button