HoofdnieuwsRegionaalVideo's

Plaatselijk Belang Munnekezijl wint Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace (video)

KOLLUM – Zaterdagmorgen heeft gedeputeerde Johannes Kramer het startsein gegeven van het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum. Kramer sprak een kort woordje en wenste de deelnemers van dit Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace veel succes. Hierna werd het Friese volkslied gespeeld door Soli Brass, brassband uit Leeuwarden, waarna met de race werd begonnen.

De race was in het Kollumerkanaal bij de Hessebrug. Er deden 24 teams mee, die streden tegen elkaar om de snelste tijden. Om twaalf uur werd er gestart met de eerste race en het ging er fanatiek aan toe.

Het live verslag bij de races was van Klaas Jansma, dit deed hij op geheel eigen wijze. Bij de feesttent was een  mega grote Spider Web Glijbaan voor de kinderen en er was een badeendenrace waarmee leuke prijzen waren te winnen. De hele dag was er een braderie op de Voorstraat vanaf de Putstraat tot aan de Hessebrug. De finales was een spannende strijd tussen De Strijders, Plaatselijk Belang Munnekezijl, en Dorpsteam Warfstermune.  Na het bestuderen van de finishfoto werd Plaatselijk Belang Munnekezijl de winnaar van de Jumbo Drakenbootrace 2015.

De prijsuitreiking werd gedaan door Cor Hellinga voorzitter APK  en Yme Westra van Plaatselijk belang Kollum en Arjen Mout van de winkeliersverening H.I.M.

De Uitslag :

1 Plaatselijk Belang Munnekezijl

2 De Strijders uit Kollum

3 Dorpsteam Warfstermune

 

Foto’s Fokke Jongsma Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button