EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Plattelandspopradio Energy-FM komt terug in april

DAMWÂLD  -Na een lange tijd radiostilte komt Energy-FM in april weer terug op de radio. De vroeger zo populaire zender in de regio rondom Dokkum/Damwâld houdt in het eerste weekeinde van april een grote reünie. Een speciale commissie werkt op dit ogenblik hard aan de tijdelijke terugkomst op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april. Tijdens de speciale uitzendingen is publiek van harte welkom, vertelde één van de initiatiefnemers dj Dirk Winkel op de radio.

Het overgrote deel van de medewerkers van de populaire zender uit Noordoost Friesland van exact twintig jaar geleden is intussen getraceerd. Een van de dj’s heeft zelfs zijn vakantie naar Bali omgezet om mee te kunnen werken aan de reünie. De uitzendingen worden dit keer niet verzorgd vanuit de voormalige studio in de oude melkfabriek, maar komen op een steenworp afstand vanuit De Snuter aan de Achterwei in Damwâld. Dit is de kantine van de kaats- en schaatsvereniging. In de week voorafgaande aan het speciale weekeinde wordt er muziek gedraaid zoals de luisteraars van Energy-FM gewend waren in het begin van de jaren ‘negentig’.

Zaterdagavond is er een groots feest onder de naam The Energy of the 90’s in de feesttent bij De Boppeslach in Damwâld. Het evenement wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met tentenverhuurbedrijf Van Kammen uit Oosternijkerk. Optredens zijn  er onder meer van acts als Twenty4Seven, de Party Animals en de Doelleazen. Jelle B en Mink zijn met de Doelleazen achter de schermen druk bezig met een bijzonder project ter gelegenheid van de terugkeer. Natuurlijk zijn ook de dj’s van de Energy Discoshow zaterdagavond paraat om de hits van toen te draaien.

De reünie-uitzendingen van Energy-FM zullen in een groot deel van Noordoost Friesland te beluisteren zijn. Via internet is nu overigens al een stream met oude jingles en muziek uit de jaren ’80 en ’90 te horen. Meer informatie is te vinden opwww.facebook.com/energyreunie. Ook via twitter @energyreunie zijn de nieuwste ontwikkelingen te volgen of op www.radioenergyfm.nl (met medewerking van Com7 uit Dokkum).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button