HoofdnieuwsRegionaal

PlusBus OpStap De Lauwers gaat zelfstandig verder

KOLLUM –  Dinsdagmiddag vond in het gemeentehuis in Kollum de officiële oprichting plaats van de Stichting PlusBus Op Stap De Lauwers en omstreken. Na een jaar proefdraaien onder de vleugels van welzijnsorganisatie Timpaan Welzijn en de gemeente Kollumerland c.a. vond in aanwezigheid van wethouder Paul Maasbommel en notaris Beugelink de officiële overdracht plaats.

PlusBus OpStap De Lauwers biedt personen van 55 jaar en ouder in Kollumerland c.a. en omstreken onder begeleiding van vrijwilligers uitstapjes aan, zodat ze meer sociaal contact hebben. Veel mensen van deze leeftijd zijn door lichamelijke beperkingen en het wegvallen van vrienden en familie aan huis gebonden, waardoor het gevoel van eenzaamheid toeneemt.

De PlusBus rijdt inmiddels een jaar. Vier tot vijf keer per week zijn er kortdurende uitstapjes naar activiteiten in de buurt of uitstapjes naar plaatsen verder weg. De deelnemers worden van huis opgehaald en teruggebracht. De ervaring leert dat er duidelijk een behoefte is aan een dergelijke voorziening.

 

Vrijwilligers
De organisatie van PlusBus OpStap bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de verzelfstandiging van het project. Dankzij hun inzet en de bereidheid van sponsoren om financieel bij te dragen, is het gelukt de exploitatie sluitend te krijgen. Van het Nationaal Ouderenfonds wordt een moderne personenbus gehuurd. In de bus is plaats voor een rolstoel, zodat mensen die minder mobiel zijn ook mee kunnen.
Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligerskollumerland.nl

Programma

Iedere maand wordt een programma met uitstapjes en bepaalde diensten aangeboden. De PlusBus OpStap brengt de deelnemers tegen een geringe vergoeding naar bijvoorbeeld de bibliotheek in Kollum of naar de supermarkten om boodschappen te doen, met aansluitend ‘ergens koffie drinken’. Er kunnen ook tentoonstellingen worden bezocht of een rondrit worden gemaakt. De deelnemers mogen ook zelf ideeën aandragen. Dit programma is ook te vinden op de website van de gemeente.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button