EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

PlusBus voor inwoners van start in gemeente Kollumerland c.a.

KOLLUM – Op maandag 11 maart 2013, ’s middags om twee uur, geeft wethouder Paul Maasbommel bij het gemeentehuis te Kollum op ludieke wijze het startschot van het project PlusBus Kollumerland. PlusBus Kollumerland heeft als doel personen van 55 jaar en ouder te stimuleren elkaar te ontmoeten door activiteiten te doen.

 

Het project PlusBus Kollumerland is een initiatief van de gemeente Kollumerland c.a. in samenwerking met welzijnsorganisatie Timpaan Welzijn en het Nationaal Ouderenfonds. Door inwoners op deze wijze met elkaar in contact te brengen wordt een bijdrage geleverd aan hun welzijn en aan de leefbaarheid op het platteland.

 

Iedere maand wordt een programma aangeboden met uitstapjes en bepaalde diensten. De PlusBus Kollumerland brengt de deelnemers tegen een geringe vergoeding naar bijvoorbeeld de bibliotheek in Kollum of naar de supermarkten om boodschappen te doen, met aansluitend ‘ergens koffie drinken’. Er kunnen ook tentoonstellingen worden bezocht of een rondrit worden gemaakt. De deelnemers mogen ook zelf ideeën aandragen.

 

Het project PlusBus Kollumerland wordt gecoördineerd door een medewerker van Timpaan Welzijn en wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Vrijwilligers stellen onder meer het activiteiten- programma samen, rijden op de bus en doen de planning van de ritten.

PlusBus Kollumerland verzorgt geen individueel vervoer. Dat regelen de inwoners zelf of daar is eventueel het Wmo-taxivervoer voor!

Voor meer informatie wordt verwezen naar www.vrijwilligerskollumerland.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button