HoofdnieuwsRegionaalSport

Podiumplaatsen op FK voor acroteams Wardy

SNEEK – Zaterdag 9 maart werd in Sneek het FK acrogym voor de D- en E niveaus gehouden. Namens Wardy Kollum hadden 7 teams zich hiervoor geplaatst.

In de ochtendwedstrijd was het voor het pupillentrio Serena Hoekstra, Janna Mout en Femke Hansma de taak om optimaal te presteren zodat ze een ticket naar het district zouden verdienen.

Zij lieten zaterdag op artistiek gebied een erg mooie oefening zien met goed uitgevoerde elementen. Met een puntentotaal van 25,70 mochten zij de zilveren medaille in ontvangst nemen en hebben hiermee een doorstroming naar de districtwedstrijd te pakken.

Bij de duo’s D-lijn was er helaas minder succes voor Wardy. Van de drie geplaatste teams viel één team helaas af. Annika Bontekoe en Maxine Breider begonnen sterk aan hun oefening maar gingen bij een belangrijk element de mist in waardoor kostbare punten verloren gingen. Ze lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en maakten hun oefening op karakter af.

Annet de Boer en Femke Sijpersma hadden weinig tijd bij het inturnen wat de concentratie van dit team niet ten goede kwam. Dit was ook terug te zien in de oefening en maakte mede hierdoor teveel technische foutjes waardoor een podiumplaats en doorstroming jammer genoeg onbereikbaar werd.

Lisanne van de Veer en Ilse van der Veer deden mee in de categorie senioren duo E-lijn. In het grote deelnemersveld van 24 teams was het een zware taak om bij de top 5 te eindigen. Lisanne en Ilse waren als eerste team van hun categorie aan de beurt en toonden een schitterende oefening. Met een hoog puntentotaal van 26,00 punten behaalden zij een zeer knappe 3e plaats en kwalificeerden zich hiermee voor de districtsfinale.

Ook Yordin Breider en Aïsha Roskammer hebben een doorstroming weten te bemachtigen in de categorie junioren mixpaar. Zij zijn in hun categorie het enige team maar moesten wel aan het puntenlimiet van tenminste 24 punten voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Door de jury te overtuigen met een zeer nette oefening is deze missie geslaagd en mogen zij zich zelfs Fries kampioen noemen.

Voor de categorie instap duo waarbij Jellyne Nicolai en Nynke Dam in actie kwamen, was het niet mogelijk om door te stromen naar het district. Desalniettemin lag de druk voor dit jonge team hoog om zo goed mogelijk te presteren op dit FK. Met een mooie oefening die hun 24,90 punten overleverden misten zij op een haar na het podium. Met een knappe vierde plaats kunnen zij tevreden terugkijken.

Op 30 maart zal de districtswedstrijd gehouden worden waarbij de drie geplaatste teams van Wardy in actie zullen komen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button