HoofdnieuwsRegionaalSport

Podiumplaatsen voor acroteams Wardy

SNEEK – Zaterdag 26 februari werd in Sneek de tweede plaatsingswedstrijd acrogym voor de D en E-lijn gehouden. De gymnastiekvereniging Wardy uit Kollum nam deel met 7 acroteams  in verschillende niveaus. Bij de instap duo’s kwamen drie teams in actie. Selina van der Ploeg en Fenna Bouma lieten een nette oefening zien, maar maakten jammer genoeg twee tijdsfouten. Ook Gea Hansma en Myrthe Bouma toonden een mooie dans maar maakten eveneens een tijdfout.

Het duo Jellyne Nicolai en Nynke Dam hadden succes en behaalden het zilver in deze categorie. Linda Bontekoe en Lemmy van der Zee deden mee bij de duo’s D-lijn. Artistiek liet dit team een prachtige oefening zien, maar technisch hadden ze een paar kleine foutjes. Met een 5e plaats kunnen zij tevreden terugkijken op hun eerste plaatsingswedstrijd. Het nieuw gevormde acroduo Afrida Zijlstra en Renate Talstra namen voor het eerst deel aan een wedstrijd. Zij deden mee bij de senioren E-lijn, wat een zeer zwaar deelnemersveld kent en konden zich daarom geen foutjes permitteren. Zij begonnen goed aan hun nieuwe dans, maar helaas hadden ze een grote technisch aftrek waardoor een podiumplaats uit zicht was.  In dezelfde categorie lieten Lisanne van der Veer en Ilse van der Veer een schitterende oefening zien en behaalden heel knap het zilver.

Bij de senioren trio’s E-lijn kwamen Hennie Hoekstra, Ida de Vries en Anne Meike Terpstra voor het eerst dit seizoen in actie. Artistiek behaalden zij een nette score maar door een aftrek van 0,9 punten door tijdsfouten eindigden zij op een 11e plaats. Het mixpaar E-lijn, Yordin Breider en Aïsha Roskammer hadden tijdens deze wedstrijd helaas geen tegenstanders. Maar door zowel technisch als artistiek mooie punten te scoren behaalden zij een gouden medaille én het puntenlimiet voor doorstroming naar het FK.

Ook in de categorie trio pupillen werd een overwinning behaald door Serena Hoekstra, Janna Mout en Femke Hansma. Ondanks een enkelblessure die Janna opliep tijdens het inturnen bikkelde dit team zich door hun oefening heen. Met kop en schouders staken zij boven de concurrentie uit en wonnen overtuigend het goud. Wardy kan met deze mooie resultaten terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Op 9 februari is de volgende plaatsingswedstrijd waar een aantal teams nogmaals in actie zullen komen en strijden voor een ticket voor het FK.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button