HoofdnieuwsRegionaalSport

Podiumplaatsen voor Wardy turnsters

HARKEMA – Op 23 maart werd in Harkema de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus 9 en 10 gehouden. Namens de gymnastiekvereniging Wardy Kollum kwamen vier turnsters in actie om zo goed mogelijk te presteren zodat zij uiteindelijk een doorstroming naar het FK verdienen. In de ochtendwedstrijd draaide Ilse van der Veer een prachtige wedstrijd waarmee ze een zilveren medaille wist te bemachtigen bij de pupillen 2 – niveau 9. Met deze tweede plaats is Ilse uitstekend op koers voor een doorstroming naar het FK.

’s Middags was het bij de pupillen 1 – niveau 10 de beurt aan Renee Fleury, Renate Talstra en Femke Sijpersma. Renee Fleury begon aan een ijzersterke balkoefening, waarna ze ook op de overige toestellen goede oefeningen liet zijn. Tevreden kan zij daarom ook zijn met een knappe 6e plaats. Renate Talstra had ondanks de vele zenuwen ook een goede wedstrijddag. Vooral op het toestel vloer viel zij op door als enige van haar categorie op dit toestel een cijfer van boven de 14 punten te halen. In het totaalklassement eindigde Renate als 10e. Femke Sijpersma was zaterdag in topvorm en draaide vier foutloze oefeningen. Met een mooie totaalscore van 51,750 behaalde zij in dit sterke deelnemersveld overtuigend het goud.

Met deze goede resultaten zijn de turnsters van Wardy op de goede weg om een doorstroming naar het Friese kampioenschap te bemachtigen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button