HoofdnieuwsRegionaalSport

Podiumplaatsen WSBF Districtsfinale Acro C-lijn

HEERENVEEN – Zaterdag 16 maart is de districtsfinale acro C-lijn van de drie noordelijke provincies gehouden in Heerenveen. Er werd niet alleen gestreden voor de podiumplaatsen, maar ook voor de doorstroming naar de halve finales van de landelijke kampioenschappen. Vijf teams van de WSBF waren vertegenwoordigd; vier trio’s en één duo. Twee van de vier trio’s betraden het podium. Ditmaal was het zilver voor Baukje Wassenaar, Hielkje Meyer en Jildou Kooistra, met een prachtig puntentotaal van 52,133 voor de tempo- en balans oefening. Bij alle wedstrijden in dit seizoen hebben ze op het podium gestaan.

Daphne Diertens, Jacolien van Panhuis en Elina Sipma kregen met recht de bronzen plak omgehangen na een tweetal strak uitgevoerde oefeningen. Dat leverde een puntentotaal op, die een fractie lager lag dan die van nummer twee. De teams blijven ook onderling aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook wel door een tweetal prima uitgevoerde oefeningen van Babet Bos, Gianne Storm en Femke Kooistra, met een 5e plaats als resultaat.

Nynke Bruinsma, Ingrid de Boer Lyan van der Sleen haalden bij de technische uitvoering van de balansoefening samen met de latere nummer 1 de hoogste score. Mede door een minder strakke technische uitvoering bij de tempo-oefening, moesten zij genoegen nemen met een 10e plek. Gezien het deelnemers veld van 24 teams was dat echter ruim voldoende. Sita van der Veer en Nellie Bijker eindigden bij de duo’s op een prima 6e plek met een hoge score op de technische uitvoering bij de balansoefening. Hiermee liet het duo, na een tweetal wat moeizamere wedstrijden, zien bovenin mee te kunnen strijden. Hiermee hebben alle deelnemende teams van de WSBF zich, met de resultaten van de twee eerdere plaatsingswedstrijden, gekwalificeerd voor de landelijke halve finales. Al met al een geweldige prestatie.

 

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button